Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç Aşçılar Sektöre Kazandırılıyor

Plato Meslek Yüksekokulu, Aşçılık bölümündeki eğitimleriyle yeme içme sektörüne profesyonel aşçılar yetiştiriyor.Aşçılık bölümündeki eğitim ayrıcalıklarıyla vizyon sahibi ve yenilikçi genç şefleri sektöre kazandıran Plato Meslek...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Plato Meslek Yüksekokulu, Aşçılık bölümündeki eğitimleriyle yeme içme sektörüne profesyonel aşçılar yetiştiriyor.
Aşçılık bölümündeki eğitim ayrıcalıklarıyla vizyon sahibi ve yenilikçi genç şefleri sektöre kazandıran Plato Meslek Yüksekokulu, alanında uzman eğitmen kadrosuyla her yıl yüzlerce öğrenciyi mezun ediyor.
Öğrencilerini uluslararası alanda rekabete hazırlayan uygulamalı ve teorik dersler veren Plato MYO, uzmanlık dersleri sayesinde, kariyerinde vizyon sahibi ve yenilikleri takip eden şefleri sektöre kazandırıyor. Aşçı unvanı ile aşçılık programından mezun olan Plato MYO öğrencileri, sektördeki bütün yiyecek içecek işletmelerinde çalışabilecek bilgi ve beceriye sahip olabiliyor. Pastacılık ya da aşçılık alanında kariyerine başlama imkanı bulan öğrenciler, birkaç sene içinde sorumluluk alacakları pozisyona gelebiliyor. Mutfakta yapabilecekleri kariyer haricinde, yemek stilistliği, menü danışmanlığı, Ar-Ge aşçılığı gibi alanlar da öğrencilerin mesleklerini sürdürebileceği uzmanlık branşları arasında yer alıyor.
USTA BİRER AŞÇI OLUYORLAR
Uygulama ağırlıklı programlarında öğrencilerinin birinci sınıfta aşçılık ve pastacılık alanında temel teknikleri kavradığını belirten Plato MYO Aşçılık Bölümü Başkanı Ece Şener, bu derslerin hijyen, beslenme, yiyecek içecek pazarlaması, menü planlaması gibi teorik derslerle desteklendiğini söylüyor. İkinci sınıfta ise ileri tekniklerin öğretildiğini vurgulayan Şener, uluslararası mutfaklardan örnekler, Türk ve yöresel mutfaklar, yemek fotoğrafçılığı ve stilistliği gibi uzmanlık derslerinin alındığını dile getiriyor.
Yenibosna Kampüsü’nde bulunan son teknoloji ile donatılmış mutfaklarında öğrencilerin gruplar halinde ya da tek başlarına menülerle çalıştığını ifade eden Şener, "Öğrencilerimiz temel ve ileri tekniklerin yanı sıra, zaman planlaması, menü organizasyonu gibi becerilerini de geliştiriyor. Uygulama mutfağımızda bulunan teknik imkanlar sayesinde, yeni çıkan pişirme ve hazırlık tekniklerini (sous vide, moleküler mutfak) de uyguluyorlar. Öğrencilerimiz çalışırken aynı anda öğretim görevlisinin yaptıklarını ve hazırladıklarını istasyonlardaki ekranlardan takip edebiliyorlar" ifadelerini kullandı.
Aşçılık alanında eğitim veren eğitmen kadrosunun alanlarında tam donanımlı, eğitimli ve uluslararası alanda mesleğinde tecrübeli öğretim görevlilerinden oluştuğunu da söyleyen Şener, şu an bölüm dahilinde çeşitli uzmanlıklarda ders veren 3 kadrolu, 2 part time öğretim görevlilerinin bulunduğu bilgisini de aktardı.
Medya, Tasarım, Teknoloji, İletişim ve Sağlık alanlarında 2009 yılından bu yana toplam 25 bölümde 28 programla eğitim veren Plato Meslek Yüksekokulu, 2016-17 eğitim yılında 51 programda, birinci öğretim, ikinci öğretim ve ingilizce eğitim imkanı sunmaya hazırlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.