Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gemlikli öğrencilerden uluslararası başarı

Gemlikli Arif Tozcuer ve Ayşe Berra Arıdil, Uluslararası Karikatür Yarışması’nda büyük başarı elde etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2019 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2019 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gemlikli öğrencilerden uluslararası başarı

Gemlik Hisar Anadolu Lisesi öğrencisi Arif Tozcuer, İtalya’da düzenlenen, 60 ülkeden 500 gencin 1200 eserle katıldığı, barış ve hoşgörü temalı “23th Fax for Peace, Fax for Tolerance” Uluslararası Karikatür Yarışması’nda Ortaokul Öğrencileri kategorisinde birincilik elde etti. Aynı yarışmada Halit Paşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Berra Arıdil ise aynı kategoride ikinci oldu.

Ödül alan çalışmalar İtalya’nın Spilimbergo kentinde bulunan salonda sergilendi.

Ödüllü gençler büyük başarılarını Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile paylaştılar. Başkan Sertaslan’ı makamında ziyaret eden gençlere Hisar Anadolu Lisesi Müdürü Satılmış Kocabaş, Halitpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hacer Semiz ile dört yıldır gençlere karikatür eğitimi veren Paşa Konağı Karikatür Eğitmeni Recep Özcan ve aileleri eşlik etti.

Gençleri başarılarından dolayı kutlayan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Allah herkese bu yeteneği vermiyor. Resim çizmek bir yetenek ama karikatür çizmek çok başka bir şey” dedi. Gittiği her yerde Gemlik’in artık üçüncü sayfa haberleri ile değil, sanatla, sporla anılacağını belirten Başkan Sertaslan, “her alanda yetenekli çocuklarımız var. Bu çocuklar gurur kaynaklarımız. Onlara destek olmak için ne gerekiyorsa yapacağız” şeklinde konuştu.

Yarışma; İtalya Milli Eğitim Bakanlığı, Spilimbergo Ortaöğretim Enstitüsü, Friuli Venezia Giulia Özerk Bölgesi - Spilimbergo Belediyesi, Barış İçin Ulusal Koordinasyon Merkezi bağlantılı İtalya’nın çeşitli Dernekleri, Barış ve Özgürlük için Uluslararası Kadınlar Birliği ve UNICEF’in Pordenone Vilayeti Komitesinin destekleriyle, kısa film, çizgi film ve karikatür olmak üzere üç farklı branşta düzenlenmektedir. İki yılda bir düzenlenen bu etkinlik, aynı zamanda Dünya’nın çocuklar için düzenlenen en eski, en kapsamlı ve en fazla katılımcı toplayan etkinliklerinden birisi olma özelliğini taşımaktadır. Etkinliğin teması: Barış, hoşgörü, ırkçılıkla mücadele, insanlar arasında dayanışma ve insan haklarının savunulması şeklindedir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.