Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceklerini tuvale çiziyorlar

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde güzel sanatlar fakültesi hayali kuran gençler Turgutlu Belediyesi ile Turgutlu Halk Eğitim Merkezi arasında yapılan protokol ile hayata geçen resim kursunda aldıkları eğitimler sonrası kurs binasının tuvaletlerine...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geleceklerini tuvale çiziyorlar

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde güzel sanatlar fakültesi hayali kuran gençler Turgutlu Belediyesi ile Turgutlu Halk Eğitim Merkezi arasında yapılan protokol ile hayata geçen resim kursunda aldıkları eğitimler sonrası kurs binasının tuvaletlerine çizdikleri resimlerle daha güzel görünmesini sağlayarak uygulama yapıyor.

Turgutlu Belediyesi ile Turgutlu Halk Eğitim Merkezi arasında yapılan protokol kapsamında Turgutlu Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde resim kursu açıldı. Kursa katılan 40 kursiyer açılan ücretsiz kurslarla hayalini kurdukları güzel sanatlar fakültelerine hazırlanıyor. Kurs öğretmeni Mürver Sarıçelik tarafından verilen eğitimlerle geleceğe hazırlanan gençler, kursun çeşitli yerlerinde ve tuvalet duvarlarında çizdikleri resimlerle uygulama yapma imkanı buluyor. Gençler kurs tuvaletine yaptıkları resimlerle hem tuvaletlerin hem daha güzel bir görünüme kavuşmasını sağlıyor hem de öğrendiklerini uyguluyor. Ortaya oldukça ilginç görüntüler çıkaran kursiyerler aldıkları eğitimle hayallerine bir adım daha yaklaşıyor. Resim çizmenin kendisi için çok önemli olduğunu ancak bu tür kursların çok pahalı olduğu için katılamadığını söyleyen kursiyerlerden Ümmühan Şimşek, "Resim benim hayalimdi her zaman, ama maalesef bu tür kurslar çok pahalı olduğu için bir türlü gidememiştim. Bunun için Turgutlu Belediyesine ve Halk Eğitim Merkezine destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Burada hem yağlı boya hem kara kalem çalışmaları yapılıyor. Burada arkadaşlarımla çok fazla gelişme kaydettik. İnşallah bende bu sene üniversiteyi kazanmak istiyorum." dedi. TURBEM Güzel Sanatlar Fakültesi Hazırlık Kursu Öğretmeni Mürver Sarıçelik de gençlere yardımcı olmaya çalıştıklarını ve TURBEM’in bu uygulamasının resim hayalleri olan gençler için büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

TURBEM Sorumlusu Metin Akgül ise gençlerin hayallerine bir nebzede destek olabildikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, "Turgutlu Belediyesi Gençlik Merkezi TURBEM olarak kurslarımıza devam ediyoruz. Belediyemiz ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açılan bir kursumuz olan Güzel Sanatlar Hazırlık Kursunda genç arkadaşlarımız haftanın 5 günü eğitimlerini sürdürüyor. Normal lise eğitimine katkı amaçlı, güzel sanatlar fakültelerinin mülakat sınavlarına hazırlık amaçlı bir kurs. Daha önce 40 öğrencinin böyle bir kursu alma şansı yoktu. Ancak özel kurslarla hazırlanma fırsatı buluyordu. Ama şimdi ücretsiz kurslarımızda öğretmenimizle birlikte bu desteği sağlıyoruz. Başta Belediye Başkanımız Turgay Şirin olmak üzere Halk Eğitim Müdürlüğümüzün de gösterdiği duyarlılıkla gençlerimizin hayallerine kavuşması için böyle bir kurs açtık. Onlarda sağ olsunlar bizlere bir jest yaptı. TURBEM binamızın bir duvarını süslüyorlar. Bu duvara hayallerini geleceklerini çiziyorlar. Bu da bizim için gerçekten çok anlamlı. Kendilerine bizde çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu projeye destek olan Belediye Başkanımız Turgay Şirin’e ve Halk Eğitim Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyoruz, umarım bu kursların devamı gelecektir." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.