Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin Dahileri Bilim Ve Sanat Merkezi’nde Yetiştirilecek

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde geleceğin dahileri olacak ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrenciler, Bilim ve Sanat Merkezi’nde yetiştirilecek.Öğrencilerin herhangi bir eğitim kurumunda öğrenim görürken, sınava girerek çeşitli...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in Bandırma ilçesinde geleceğin dahileri olacak ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrenciler, Bilim ve Sanat Merkezi’nde yetiştirilecek.
Öğrencilerin herhangi bir eğitim kurumunda öğrenim görürken, sınava girerek çeşitli üstün yeteneklerinden dolayı tercih ettikleri Bilim Sanat Merkezi’nde uyum, destek eğitimi, bireysel yetenekleri fark etme, özel yetenekleri geliştirme ve proje üretimi gibi alanlarda eğitim veriliyor. Konu hakkında açıklama yapan BİLSEM Müdürü Levent Obuz, ’’Bilim Sanat Merkezleri okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim-müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız eğitim kurumlarıdır. Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi 18.05.2015 tarihli Bakanlık Onayı ile Bandırma’da hizmete girmiştir. Bandırma Bilim ve Sanat Merkezinde 14 derslikte eğitim verilmektedir. Bilim sanat merkezimizde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 132 öğrenci destek eğitim almaktadır. Kurumumuz bu yıl açılmasına rağmen birçok başarıya imza atmıştır. 2. UKO (Karikatür Olimpiyaları)’nda üç öğrencimiz finale kalmış ve bir öğrencimiz mansiyon ödülü almıştır. Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu RESFEBE yarışmasına matematik dalında bir öğrencimizin eseri ilk elli eser arasına girmiştir. 24 Mayısta “BİLSEM Kültür ve Sanat Etkinlikleri” günü düzenlenmiş ve 27 Mayıs tarihinde iste TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirilmiştir. Ağustos ayı içerisinde bir öğretmen ve öğrencimiz Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün organizasyonunda İnovasyon Kampı’na davet edilmiştir’’ dedi.
Öğrenci taramalarının devam ettiğini belirten Obuz, ’’2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı BİLSEM öğrenci taramaları devam etmektedir. Tarama sonucunda BİLSEM de öğrenim görmeye hak kazanan öğrenciler yetenek alanları doğrultusunda okul haricinde kurumumuzda eğitim almaya hak kazanacaklardır’’diyerek sözlerine son verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.