Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Geleceğin Aydınları Diplomalarını Aldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi bu yıl yedincisi düzenlenen mezuniyet törenini gerçekleştirdi. 4 Haziran Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen İstanbul Gelişim Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı lisans ve ön lisans...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 10:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 10:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Gelişim Üniversitesi bu yıl yedincisi düzenlenen mezuniyet törenini gerçekleştirdi. 4 Haziran Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen İstanbul Gelişim Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı lisans ve ön lisans programlarından mezun olan 4 bin 462 öğrenci diplomalarına büyük bir tören eşliğinde kavuştu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı mezunlarını görkemli bir organizasyon eşliğinde verdi. Öğrenciler emeklerinin verdiği meyveleri toplamanın haklı gururunu ve heyecanını, diplomalarına kavuşarak yaşadı.
Sinan Erdem Spor Salonu’nda 4 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilen İstanbul Gelişim Üniversitesi 2015-2016 akademik yılı lisans ve ön lisans programlarından mezun olan 4 bin 462 öğrenci diplomalarına büyük bir tören eşliğinde kavuştu.
Açılış konuşmasını yapan Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayretli ve Rektör Prof. Dr. Burhan Aykaç mezun olan öğrencilere iyi dileklerinin ileterek, Gelişim Üniversitesi’nin her zaman yanlarında olduğu mesajını verdi. Duyduğu mutluluğu dile getiren Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayretli, "Bu bizim için gerçekten çok önemli bir gün. Çok mutluyuz ve bu mutluluğumuzu herkesle de paylaşmak istiyoruz. Öğrencilerimiz ve hocalarımız gerçekten çok büyük bir emek sarf ettiler. Özellikle bu 4 yılın nasıl geçtiğini fark etmedik. Türkiye’ye bir katkı değer sağlamak için gayret ediyoruz ve öğrencilerimiz de bu gayret içerisindeler. Gelişim Üniversitesi ismi gibi gelişmekte olan bir üniversite. Türkiye’ye katma değer sağlamak üzere hareket eden bir üniversite. Klasik bir anlayış içerisinde değil, idealleri, hedefleri, hayalleri büyük olan ve Türkiye’yi dünyaya taşıyan bir üniversite olmak istiyor. Çünkü Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Klasik bir anlayışın dışında aktif, başarılı bir rol oynayacak üniversitelere çok ihtiyaç var. Özellikle YÖK Başkanımız Yekta Saraç Bey ve üyelerimiz de olmak üzere Türk eğitim sistemi adına çok büyük adımlar attılar. Onlara teşekkür ediyorum. Gelişim Üniversitesi mezunları olarak da şu anda öğrencilerimizin yüzde 90’ına yakını mezun olmadan stajlarını yaparken iş imkânlarını oluşturdular. Kendi işlerini kurdular ve bizler de öğrencilerimize kendi işlerini kurmalarını teşvik ederek bürolarını kurduk. Birçokları da staj yaptıkları yerlerde iş bulmak suretiyle çalışıyorlar" şeklinde açıklamalarda bulundu.
MEZUNİYET DEĞİL ŞÖLEN
"Her mezuniyet töreni coşkuyla kutlanan birer şölen niteliğinde" diyerek duygularını aktaran Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhan Aykaç, "Bizler de İstanbul Gelişim Üniversitesi olarak mezunlarımıza nitelikli eğitim verdiğimize inanıyoruz. Üniversitelerin başarıları mezunların başarılarıyla ölçülür. Bunun bilinciyle nitelikli, kaliteli, ülkeye, ailelerine yararlı gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunu da başardığımızı tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.
SEVİNÇ VE HÜZÜN BİR ARADA
Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Seren Serdar, mezun olmanın verdiği hissi anlatırken, "Hiç gelmeyeceğini zannettiğimiz bir duyguydu bu aslında. Hepimiz haftalardır çok şaşkınız. Ama çok gurur verici bir duygu. Sanırım bütün hissimizi sahneye çıktığımız zaman yaşayacağız. Bu okulu tercih edecek olanların ne olursa olsun bölümlerini gerçekten severek ve isteyerek tercih etmelerini öneriyorum. Hedefiniz neyse onun peşini bırakmayın" diye konuştu.
"GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ BANA AİLE OLMAYI ÖĞRETTİ"
Gelişim Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkan Yardımcısı Muhammet Memduh Yavuz da duyduğu heyecanı dile getirerek, "Şu anda çok heyecanlıyız. Çünkü 4 yıldır verdiğimiz emeklerin karşılığını bugün kep atarak alacağız. Mimar olup mesleğimizi icra edeceğiz. Allah izin verirse güzel yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Gelişim Üniversitesi bana aile ortamı kattı. Okulumuzun alanının büyük olmamasından kaynaklı olarak hocalarım ve arkadaşlarımla aile gibi olduk. Eğitim olarak ise bize staj yeri imkânı sağladılar. Yeni bir okul olduğu için adı üzerinde gelişmekte olan bir üniversite. Biz Gelişim Üniversitesi’nde okuduğumuz için mutluyuz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.