Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gebze Teknik Üniversitesi öğrencilerini bekliyor

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Haluk Görgün, son tercih gününde öğrencilerini beklediklerini söyledi.Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Haluk Görgün, yaptığı açıklamada "Üniversite sanayi işbirliğinin öncü okullarından...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Haluk Görgün, son tercih gününde öğrencilerini beklediklerini söyledi.
Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Haluk Görgün, yaptığı açıklamada "Üniversite sanayi işbirliğinin öncü okullarından olan Gebze Teknik Üniversitesi, bu sene kayıt olacak tüm öğrencilere vereceği burs, akademik kadro, laboratuvar, silikon vadisinde kuluçka merkezi imkanı gibi ayrıcalıklara sahip" dedi. Gebze Teknik Üniversitesi’nin, çeyrek asırlık bir geçmişe sahip olmasına rağmen evrensel ölçekte bilim ve proje üretmeyi başarabilen bir üniversite haline geldiğini dile getiren Görgün "Bu kapsamda toplam yayın sayısı, kişi başına düşen yayın sayısı, kişi başına düşen atıf sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi kriterler göz önünde bulundurularak 2016’da yapılan, "Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri" sıralamasında, URAP tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye’nin köklü üniversitelerini geride bırakarak Tıp Fakültesi olmayan üniversiteler sıralamasında ikinci, Devlet Üniversiteleri ve tüm üniversiteler sıralamasında beşinci sırada yer aldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıkladığı “GirişimcilikEndeksi’nde ise Gebze Teknik Üniversitesi, Teknoparkı olmayan Üniversiteler sıralamasında ise lider konumda" şeklinde konuştu.
Amerika’daki Silikon Vadisi’nde kuluçka merkezi kurma imkanından da bahseden Görgün, "Öte yandan Türkiye’nin en güçlü konsorsiyumunda yer alarak, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile Bilişim Vadisi Teknopark’ı ile güçlerini birleştiren GTÜ, dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi’nde Kuluçka Merkezi kuruyor. ‘StarTURK’ isimli proje GTÜ Üniversitesi öğrencileri için hem stajlarını Silikon Vadisinde ünlü firmalarda gerçekleştirmek, hem de projelerini dünya pazarına çıkarıp alanında önde gelen firmalarla birlikte rekabet etme imkanı sunacak" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.