Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazi Üniversitesi Türkiyat Merkezi Heyeti, Almatı’da “Yusuf HAS Hacip’" Konferansı’na Katıldı

Türk-İslam kültürünün büyük şairi, bilim adamı ve düşünürü Yusuf HâsHâcib, doğumunun 1000. yılında Türk dünyasında çeşitli etkinliklerle anılıyor.33. Dönem TÜRKSOY Daim? Konsey Toplantısı’nda 2016 yılının, Türk dünyasında...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk-İslam kültürünün büyük şairi, bilim adamı ve düşünürü Yusuf HâsHâcib, doğumunun 1000. yılında Türk dünyasında çeşitli etkinliklerle anılıyor.33. Dönem TÜRKSOY Daim? Konsey Toplantısı’nda 2016 yılının, Türk dünyasında Yusuf HâsHâcip Yılı olarak ilân edilmesi, bu tür etkinlikleri de beraberinde getiriyor.
Bu kapsamda 13 Nisan 2016 tarihinde El-Farabi Kazak Millî Üniversitesi ve TÜRKSOY işbirliğiyle Almatı’da gerçekleştirilen “Türk Dünyası Kültür ve Sanatına Yusuf Has Hacip’in Katkıları”adlı uluslararası konferansa, Gazi Üniversitesi Türkiyat Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hülya Kasapoğlu Çengel ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. GüljanatKurmangaliyevaErcilasun birer Kazakça bildiri ile katıldılar.
Konferansın açılış oturumunda El-Farabi Kazak Millî Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. GalımMutanov, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz toplantının önemini vurgulayan konuşmalar yaptılar. Hülya Kasapoğlu Çengel de açılış oturumunda sunduğu bildiride Yusuf HâsHâcib’in1069-1070 yıllarında yazdığı ünlü siyâsetnâme Kutadgu Bilig’in, Türk kültür tarihindeki önemini değerlendirmiştir.
Bugünkü Kırgızistan’ın Çuy bölgesinde yer alan Balasagun şehrinde 1016 yılında dünyaya gelen Yusuf HâsHâcib, 1077 yılında Kâşgar’da vefat etti. Ünlü düşünür, bu yıl doğduğu topraklarda da anılacak.Balasagun’lu Yusuf HâsHâcib’in doğumunun 1000. yılı hatırasına Bişkek’te de etkinlikler planlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.