Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Bülent Aytaç:

Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Bülent Aytaç, “Gazi Üniversitesi’nin eski yapısından sıyrılarak yeni bir sayfa açması gerekmekte, üniversitemiz hak ettiği yerlere gelmeli ve bilimsel üretimin merkezi haline gelmelidir. Gazi Üniversite’sinin...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Bülent Aytaç, “Gazi Üniversitesi’nin eski yapısından sıyrılarak yeni bir sayfa açması gerekmekte, üniversitemiz hak ettiği yerlere gelmeli ve bilimsel üretimin merkezi haline gelmelidir. Gazi Üniversite’sinin bu durumlara gelmesini sağlayan o yapı ve çark içerisinde yer alan kişilere tahammül kalmamıştır, Artık Gazi’de yeni dönemin startı verilmeli" dedi.
Gazi Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Aytaç, Üniversitede özellikle son 3 dönemdir kurumsallaşma adına hiçbir şey yapılamadığını belirterek, “Kurumsallaşmadan ise peki ne anlamalıyız? Kurumsallaşmada en önemli nokta üniversitede gerçekleşen bir olay karşısında yönetimin vereceği tepki ve hareketin ne olacağının belli kurallar çerçevesinde tahmin edilebilir, bilinebilir olmasıdır. Ama maalesef bizde bu olmadı. İşler dar kadro ile ve biraz da kişisel yürüdü. Üniversitenin bütün imkânları da dar bir kadroya ve dar bir alana sıkıştı. Aslında üniversitenin imkânları ve kaynakları üniversitenin büyük atılımlar yapması için çok uygun. Ama üniversite maalesef hak ettiği yerde değil, gerekli bilimsel atılım da yapamadı. Bunun en büyük sebebi de kurumsallaşmanın olmamasıdır. Bu yüzdendir ki benim özellikle üzerinde durduğum konu kurumsallaşmadır” ifadelerini kullandı.
“Bizim hedefimiz teröre destek verenler dışında herkesi kucaklamak”
Üniversite yönetimi ile öğretim üyeleri arasında büyük bir kopukluk olduğunu ve ortama küskünlüğün hâkim olduğunu ifade eden Aytaç, şunları kaydetti:
“Bunun en büyük sebebi de yine kurumsallaşmaya bağlı olmak üzere adaletin düzgün dağıtılamaması ve ideolojik kadrolaşma için adam kayırmaların artmasıdır. Rektörün kapısı torpil kapısına dönmüş, kadrolaşmalar ve torpiller tavan yapmıştı. Yönetime yakın olan isimler rektörlüğe çıkıyor, diğer isimler nasıl olsa kale alınmayacağız diye uğramıyorlardı bile. En önemli nokta ise şu an üniversitemizde 450’ye yakın öğretim üyesi kadro bekliyor. Mesela doçent olmuşlar ama doçent kadrosu verilmemiş. Üniversite yönetimin paralelle ilişkisi ortaya çıkması ve YÖK ve bazı kurumlar arasının bozulması öğretim üyeleri arasında kopukluk, küskünlüklerin yanında moral bozukluğu da oluşturdu. Yeni gelecek yönetim ile birlikte bizim en önemli hedeflerimiz, öğretim üyeleri ve yönetim arasındaki bu kopukluk, küskünlük ve moral bozukluğunu çözmek, kim seçilirse seçilsin nasıl olsa bizi kale almayacak algısını kırmaktır. Bizim hedefimiz teröre destek verenler dışında herkesi kucaklamak. Çünkü imkânlar devletinse, bundan herkes faydalanabilmeli, üniversite her görüşten insanın yer aldığı bir insan mozaiği olmalıdır.”
“İllegal, hukuksuz işlerin de hesabını sormak için takipçisi olacağım”
Üniversitenin fiziki anlamda da birçok sorunu olduğuna değinen Aytaç, “İdeolojik kadrolaşmanın önü açılsın diye altyapısı olmayan birçok fakülte ile yüksek okul açılmış. Hatta fiziki yapısı yani binası olmayan fakülteler ve bölümler açılarak oralara atamalar yapılmış. Bizim dönemimiz de ise böyle bir şey olmayacağının sözünü ve garantisini vermemin dışında yönetim tarafından geçmişte yapılan illegal, hukuksuz işlerin de hesabını sormak için takipçisi olacağım. Çünkü eskiden her gelen rektör eski rektörün yolsuzluklarından bahsediyor ama hiçbir şey yapmıyordu. Ama ben hukuku ilgilendiren ne varsa hukuki yollardan işin peşine düşeceğim. Fiziki anlamda da üniversitemizde sosyal tesis eksikliğimizi gidermek için çalışmalara hız vereceğiz” dedi.
“Gazi Üniversitesi’nin eski yapısından sıyrılarak yeni bir sayfa açması gerekmekte”
Sorunların sorumlularının kuşkusuz eski yönetim ve yönetimler olduğuna dikkat çeken Aytaç, şöyle konuştu:
“Seçimlerde aday olan 10 üyenin de eski yönetimlerde yer aldı. Seçimlere katılacak bu eski yapı içerisinde yönetici kadrosunda yer alanların bu sorunlarda hiç mi parmağı ve sorumluluğu yok? Bence bu seçimlerin en dikkat edilmesi noktası burası. Çünkü Gazi Üniversitesi’nin eski yapısından sıyrılarak yeni bir sayfa açması gerekmekte, üniversitemiz hak ettiği yerlere gelmeli ve bilimsel üretimin merkezi haline gelmelidir. Gazi Üniversite’sinin bu durumlara gelmesini sağlayan o yapı ve çark içerisinde yer alan kişilere tahammül kalmamıştır, Artık Gazi’de yeni dönemin startı verilmeli.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.