Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazi Üniversitesi Her Anlamda ’Nefes Alacak’

Gazi Üniversitesi Rektör adayı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Prof. Dr. Emin Ersoy, Gazi Üniversitesi’nin öğrencilerini ve sorunlarını odak alan, özgürlükçü, bilime önem veren ve çevre duyarlılığına sahip bir yapıya...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazi Üniversitesi Rektör adayı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Prof. Dr. Emin Ersoy, Gazi Üniversitesi’nin öğrencilerini ve sorunlarını odak alan, özgürlükçü, bilime önem veren ve çevre duyarlılığına sahip bir yapıya kavuşturulması gerektiğini söyledi.
Üniversite öğrencilerine verilen eğitim kalitesinin yükseltilmesinin öncelikli hedefi olduğunu belirten Rektör adayı Prof. Dr. Emin Ersoy, bu nedenle ÖSYM’de dereceye giren öğrencilerin üniversiteyi tercih etmesini sağlayacak özendirici şartların hazırlanmasına öncelik vereceklerini bildirdi.
Prof. Dr. Ersoy, Gazi Üniversitesi’nde akademik yükseltmenin acilen çözülmesi gereken ciddi bir sorun olduğunu vurgulayarak, kadro bekleyen öğretim üyelerinin beklentisinin kıdem sırasına göre adil ve liyakata dayalı bir şekilde giderileceğini açıkladı.
Akademik kurulların işlevselliği ve adaletli yönetimin önemine vurgu yapan Gazi Üniversitesi Rektör Rektör adayı Prof.Dr. Emin Ersoy şunları kaydetti :
"Hazırladığımız akademik gelişim programları, genç öğretim üyelerimizin bilgi ve tecrübelerine katkı sağlayacaktır. Özellikle yabancı dil problemi olan akademik personelimiz için yurtdışı eğitim programları devreye girerek sorunu temelinden çözmeyi hedefliyoruz. Ardından yurtdışındaki bilimsel aktivitelere ve eğitim programlarına katılımı genişleteceğiz."
Ersoy, Gazi Üniversitesi’nin idari ve akademik personeline bakış açısının değiştirilmesi yanında çevreci bir anlayışla yönetilmesinin de kuruma nefes aldıracağını vurguladı.
Gazi Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Rektör adayı Prof. Dr. Emin Ersoy, daha önce açıkladığı ’Kumbara Bursu’ ile ilgili olarak üniversite bünyesinden son derece olumlu tepkiler aldığını belirtti.
"GELİŞİMİN TEMELİNİ İNSANA VERECEĞİMİZ DEĞER BELİRLER"
İnsana değer veren bir anlayışın herkesin özlemi haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Ersoy, bu kapsamda öğrenci odaklı projeleri ile ilgili olarak da şöyle konuştu:
"Üniversitemizde tüm birimlere kurulacak atık kumbaraları sayesinde hem geri dönüşüme katkı vereceğiz hem de buradan sağlanacak kazançla öğrencilerimize Kumbara Bursu sağlayacağız. Çevreci yaklaşımımız bununla sınırlı kalmayacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmak ve bunu üniversitemizin hizmetine sunmak da son derece önemli bir konu benim için. Gazi Üniversitesi merkez ve diğer yerleşkeleriyle geniş bir yerleşim alanına sahip. Yenilenebilir kaynaklardan güneş ve rüzgar enerjilerinden faydalanılması, hem çevreye duyarlı bir tutum izlenmesi hem de tüketilen enerjiye ödenen bütçeden tasarruf edilmesi anlamında öncelikle üniversitemiz ardından ülkemiz için değer taşıyor. Gerekli çalışmalar yapılarak bu enerji türlerinin devreye sokulması gündemimdeki konulardan biri konumunda. Bu projem aynı zamanda bizim gelecek nesillere karşı da sorumluluk içeriyor."
ÜNİVERSİTE ÇEVRECİ OLMALI
Rektör adayı Prof. Dr. Emin Ersoy, fiziki şartların elverdiği ölçüde yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanmanın karbon salınımının azaltılması sayesinde Gazi Üniversitesine yakışacağını bildirdi ve "Çevreye duyarlı olalım ki minnetle anılalım" diye konuştu.
Gazi Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Rektör adayı Prof. Dr. Emin Ersoy, açıklamasını şöyle tamamladı :
"Rektörlük adaylığımdaki hedefim üniversite ortamına yakışır bir şekilde bilimin ön planda tutulduğu, öğrencisine, akademik ve idari personeli ile tüm çalışanlarına değer veren, aidiyet duygusunu sağlamlaştıran bir yönetim anlayışını Gazi Üniversitesine getirmek. Bu hedefe ulaşırken aynı zamanda yurtdışı kampüsleri aracılığıyla Gazi Üniversitesinin uluslararası alanda temsil kabiliyetini hayata geçirmeyi planlıyorum. Bu alandaki başarı sadece üniversitemiz değil ilgili tüm kuruluşların yanı sıra nihai hedef olarak ülkemiz için son derece önemli. Başarıya ve gelişmeye ihtiyaç duyan üniversitemize önce ’nefes aldıracağız’ ardından da nihai hedefimize adım adım ilerleyeceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.