Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaü’nün Kıbrıs Yapılanması

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Genel Sekreteri Doç. Dr. Sualp Davut, katıldığı TV programında GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin bölgeye sağlamış olduğu katkılar hakkında açıklamalarda bulundu.GAÜ Karpaz...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Genel Sekreteri Doç. Dr. Sualp Davut, katıldığı TV programında GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin bölgeye sağlamış olduğu katkılar hakkında açıklamalarda bulundu.
GAÜ Karpaz Yaşam Kampüsü hakkında açıklamalarda bulunan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Genel Sekreteri Doç. Dr. Sualp Davut, kampüs alanının çok büyük bir alan içerisinde yer aldığını belirterek, inşaat çalışmalarının sona yaklaştığını ve önümüzdeki yıl tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Davut, Karpaz Yaşam Kampüsü’nün tamamlanması ile birlikte 2 bin öğrencinin eğitim alacağı bir alana dönüşeceğini ifade ederek, doğa ile iç içe ve doğaya saygılı yapısı ile bir örnek teşkil edeceğini de belirtti.
"Karpaz bölgesi aynı zamanda, GAÜ öğrencilerin de sosyal sorumluluk çerçevesinde katkı koydukları bir bölge. Eğitim Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, bölge okullarında bugüne kadar birçok yenileme ve destek kampanyaları gerçekleştirdi" diyen Doç. Dr. Sualp Davut, "Bunun yanında mimarlık öğrencileri derslerine ek olarak okurken hem tasarım olarak hem inşaat olarak katkı koyarak pratik yapma şansı yakaladılar. Bölgeye büyük bir yatırım var. Karpaz bölgesine bir güç geliyor. Nasıl üniversiteler bulundukları alana bir canlılık sağlıyorsa, Karpaz kampüsümüz de aynısını Karpaz’a sağlayacak" ifadelerini kullandı.
GAÜ’nün kardeş üniversitesi olan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ile ilgili olarak da konuşan Davut, "Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’ni planlarken de şunu düşündük. Lefkoşa Surlariçi şu anda kanayan bir yara gibi duruyor. Herkesin içinden kaçmaya çalıştığı şu anda çok düşük aktivite olan ve birkaç cadde dışında tamamen ölü bir bölge diyebiliriz. Biz Arabahmet Bölgesi’nde 4 binayı restore ederken üniversitemizi kurduk. Bunu da bölgeye yapılan bir katkı olarak görebiliriz. KAÜ şu anda 2. senesine girdi ve o bölge şimdiden çok gelişti. Orada yaşayan çocukların GAÜ ve KAÜ öğrencilerinin sosyal sorumluluk projeleri ile üniversiteye daha yakınlaştırılması sağlandı. Esasında güzel katkı sağlayan şeyler bunlar" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.