Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaü’nün “Hayat Çocuklar İle Renkli” Projesi Birçok Öğrenciyi Bir Araya Getirdi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen “Hayat Çocuklar ile Renkli” sosyal sorumluluk projesi, 20. haftasını tamamladı. Devamlılık sağlayarak paylaşımların her geçtiğimiz hafta arttığı,...

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen “Hayat Çocuklar ile Renkli” sosyal sorumluluk projesi, 20. haftasını tamamladı. Devamlılık sağlayarak paylaşımların her geçtiğimiz hafta arttığı, geride 2 akademik dönemi bırakan proje yaz okulunda da farklı öğrenci kadrosu ile devam edecek.
2015-2016 Güz Döneminde GAÜ İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin ders kapsamında başlayan “Hayat Çocuklar ile Renkli” sosyal sorumluluk projesi, 2015-2016 Bahar Döneminde de devamlılığını sürdürdü. Arabahmet bölgesinde yaşayan minik yürekler ile birlikte hayata geçen sosyal sorumluluk projesi, her hafta farklı temaları ele alarak, öğrenciler teorikte öğrenilen bilgileri pratiğe dökme şansı yakaladı.
“HER ÇOCUĞA FARKLI OLABİLMELERİ İÇİN EŞİT FIRSATLAR VERİLMELİDİR”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan GAÜ İletişim Fakültesi Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya Yönetimi, Bölüm Başkanı, Yrd. Doç. Dr. Feriha Dikmen, paylaşmanın ve anı yaşamanın keyfi ile her hafta projelerinin sevgi ile büyümeye devam ettiğini belirterek, John Fischer’in de dediği gibi "Her bir çocuğa eşit fırsat verilmelidir. Eşit olmaları için değil, farklı olabilmeleri için. Ruhunda ve zihninde ne varsa ortaya dökebilmeleri için" ifadesini kendilerine amaç edinmeyi başardıklarını ifade etti. Dikmen, GAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin hayata farklı bir pencereden bakmayı da öğrenmeyi başardıklarını bildirerek, amaçladıkları projeleri gerçekleştirmenin gerçek anlamda çok güzel bir duygu olduğunu vurguladı.
“HAYAL GÜCÜ BİLGİDEN ÖNEMLİDİR”
Dikmen, 2015-2016 Bahar Döneminin son etkinliğinde, GAÜ İletişim Fakültesi öğrencileri ile birlikte, Arabahmet bölgesindeki çocuklar için yaz döneminde kullanabilecekleri eşyalar ve eğitici materyaller alarak paylaşımın gücünü gösterdiklerini belirtti. Dikmen, açıklamasının devamında ise şunları söyledi:
“Çocuklarımızın hayallerini ve yaratıcılıklarını köreltmemeliyiz. Albert Einstein’ın da dediği gibi; ’Hayal gücü bilgiden önemlidir.’ Çocukların yetişkinlerden daha başarılı olduğu alanlar olduğunu bilerek hareket etmeliyiz, yaş ilerledikçe hayal kurmanın sanki iyi bir şey olmadığını düşünmeye başlamamızın nedeninin bilinmediğini ancak gerçek olanın çocukların hayal dünyasının zenginliği olduğunu unutmamalıyız. Çocukların hayal gücünün gelecekte karşılaşacakları problemlerle daha kolay çözüm bulmalarını da sağlayacağını bilerek, günümüzde bazı çocukların çocukluklarını yaşayamadığına, hayallerin teknoloji ürünü oyunlar ile sınırlandığını üzülerek gözlemlediğimiz de olayın farklı bir boyutu.”
“HER ÇOCUK GÜLMELİDİR VE ÇOCUKLUĞUNU YAŞAMALIDIR”
Dikmen açıklamasının devamında da şu ifadelere yer verdi:
“Her çocuk gülmelidir ve çocukluğunu yaşamalıdır. Proje kapsamında bugüne kadar maddi ve manevi bizlere destek veren herkese, minik yüreklerin gözlerinin, yüreklerinin gülmesine katkıda bulunan her güzel yüreğe bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Her anlamda ciddi bir emek ve duyarlılık sağlayan öğrencilerimize de hayatlarının her bir anında başarılar diliyorum. 4. sınıf öğrencilerimiz ile mezun olmadan önce farkındalık anlamında da birçok farklı noktaya dokunmayı başaran paylaşımlar gerçekleştirdik. Biliyorum ki yıllar geçse de gerçekleştirmiş olduğumuz bu proje, öğrencilerimizin hayatında her zaman farklı bir noktada kalacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.