Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜ’nün ek giriş sınavı 6 Ağustos’ta gerçekleşecek

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörlüğü, yürürlüğe giren yeni mevzuattan yararlanmak isteyen ve sınava giremeyen öğrenciler için 6 Ağustos 2016 Cumartesi günü GAÜ Ek Giriş ve Burs Sıralama Sınavı’nı gerçekleştirecek. Son başvuru...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
GAÜ’nün ek giriş sınavı 6 Ağustos’ta gerçekleşecek
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörlüğü, yürürlüğe giren yeni mevzuattan yararlanmak isteyen ve sınava giremeyen öğrenciler için 6 Ağustos 2016 Cumartesi günü GAÜ Ek Giriş ve Burs Sıralama Sınavı’nı gerçekleştirecek. Son başvuru 5 Ağustos Cuma günü yapılacak.
GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te 6 Ağustos 2016 Cumartesi günü saat 10.00’da düzenlenecek Ek GAÜ 2016 Giriş ve Burs Sınavı ile öğrenci adayları kesintisiz yüzde 50, yüzde 75 ve yüzde 100 burslu eğitim hakkı kazanacak. Eğitim hakkı kazanan öğrenciler, Girne Amerikan Üniversitesi’nin İngiltere, Hong Kong, ABD, Moldova, İstanbul ve Sri Lanka kampüslerinde öğrenim hakkı da kazanacak.
Son başvuru 5 Ağustos 2016 Cuma
GAÜ Ek 2016 Kıtalararası Burs Sınavı’nın daha önceki sınavlarda olduğu gibi iki farklı formattan oluştuğu, birincisinin liselerinde Türkçe eğitim modelinde eğitim öğretim gören adayların YGS test formatındaki kitapçığı seçme hakkına sahip olduğu belirtildi. Sınav kitapçığında 40 Türkçe, 40 Sosyal Bilimler, 40 Matematik ve 40 Fen Bilimleri olmak üzere toplamda 160 soru bulunduğu bildirilen açıklamada, diğer sınav modelinin ise kolejlerde İngilizce eğitim gören adaylara yönelik hazırlandığı vurgulandı. Adayların alanlarına göre ARTS veya SCIENCE kitapçığını seçme hakkına sahip olduğu, ayrıca Türkçe YGS formatlı sınav kitapçığını da seçebilecekleri ifade edildi. İngilizce sınav kitapçıklarında da 160 soru bulunduğu ve sınav süresinin 160 dakika olduğu, yanlış cevapların doğru cevapları etkilemeyeceği, sınav puanı hesaplamasında doğru sayısına göre puanlama yapılacağı dile getirildi.
2016-2017 akademik yılı güz dönemi kayıtları için programlanan burs ve yerleştirme sınavının 6 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te gerçekleşeceği belirtilirken, adayların sınav günü en geç saat 09.30’da sınav merkezinde hazır bulunmaları, sınav giriş kartlarını ve kimliklerini yanlarında bulundurmaları istendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.