Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaü’den Yeni Bir İşbirliği

Girne Amerikan Üniversitesi ve Çevre, Bayındırlık ve Kültür Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.Girne Amerikan Üniversitesi ile Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı arasında GAÜ Karpaz Bal Ormanları Projesi kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi ve Çevre, Bayındırlık ve Kültür Bakanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Girne Amerikan Üniversitesi ile Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanlığı arasında GAÜ Karpaz Bal Ormanları Projesi kapsamında taş ocağının rehabilite edilip bal ormanlarına dahil edilmesi ve yeni yapılanma süreci ile ilgili protokol anlaşması imzalandı.
Protokol anlaşmasını GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ve Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren imzaladı. Toplantıda GAÜ adına GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar’ın beraberinde Bal Ormanları Proje Koordinatörü Mehmet Osmanlılar da toplantıya katılırken, Bakanlık adına Bakan Kutlu Evren’in beraberinde Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney, Müsteşar Gürkan Kara, Bakanlık Koordinatörü Durali Güçlüsoy, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu ve Hukuk Danışmanı Emine Uzun hazır bulundular.
"TAŞ OCAĞI REHABİLİTE EDİLİP AĞAÇLANDIRILACAK"
Konu ile ilgili açıklamada bulunan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı ve Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, "Bu protokol çerçevesinde taş ocağı rehabilite edilip ağaçlandırılacak. Orman müzesi herbaryum ve arboreteum hazırlık çalışmaları başlamış olup ülkemize ve bölge halkına hizmet edilecek. Taş ocağı rehabilite edildikten sonra GAÜ Bal Ormanları ve Orman Dairesi müşterek çalışmasıyla bölgeye uygun bitki ve ağaç türleri ile ağaçlandırılacak" dedi.
"GAÜ olarak Karpaz için çıkmış olduğumuz bu yolda çok önemli bir dönemeci aştığımızın altını çizmek istiyorum" diyen Akpınar, "Konu ile ilgili ve süreçte gelişen adımlar ile ilgili Sayın Bakanımız Kutlu Evren’e teşekkür ediyorum. Önceki işletmecisi konumundaki firmayı tazmin edip devraldığımız taş ocağının rehabilite edilip ağaçlandırılacak. Orman müzesi, herbaryum gibi çalışmalarının da hız kazanacak" ifadelerini kullandı.
"GAÜ’YE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ DUYARLILIK SEBEBİ İLE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren ise gerçekleştirilen protokol anlaşması ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi’nin konuya iyi niyet çerçevesinde yaklaşması ve duyarlılığından dolayı başta Serhat Akpınar olmak üzere tüm GAÜ çalışanlarına teşekkür etti. Doğayı korumanın ve sahip çıkmanın önemine değinen Evren, ülke için yapılan işbirliğinin hayırlı olmasını diledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.