Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaü’den, Soma’da Şehit Olan 301 Madenci’nin Çocuklarına Burs

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Türkiye İşçi Sendikası (Türk-İş) çatısı altında bulunan, Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında, Soma’da meydana gelen faciada şehit olan 301 madencinin...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Türkiye İşçi Sendikası (Türk-İş) çatısı altında bulunan, Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında, Soma’da meydana gelen faciada şehit olan 301 madencinin çocuklarına, zaman kısıtlaması olmaksızın yüzde 100 burs veriyor.
GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs, Rektörlük toplantı salonunda gerçekleştirilen anlaşmaya, GAÜ adına, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi katılırken, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencer, Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel TİS ve Mevzuat Sekreteri Hasan Hüseyin Gürbüz, Türk-İş KKTC Temsilcisi Ahmet Çaluda katıldı.
“ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ”
Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi, Ana Vatan’da meydana gelen her türlü sevinçli olaylar karşısında nasıl seviniyorlarsa, meydana gelen üzücü olaylar karşında da aynı şekilde üzüldüklerini dile getirerek, “bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. İmzalamış olduğumuz protokol kapsamında, 301 şehidimizin birinci derecede akrabaları GAÜ’de zaman kısıtlaması olmaksızın, tam burslu eğitim olanağına sahip olacaktır. Bu küçük çocuklar için ileride de geçerlidir. Sonrasında sendikamızın tüm üyelerine yönelik bu işbirliğinin pekişmesi adına yüzde 25 akademik burs öngördük. Sizlere de bunu uygun görüp kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu bize sosyal ve kültürel bir bütünleşme olanağı sağlamaktadır. Böylelikle bu protokol çerçevesinde sizleri aramızda görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. GAÜ ailesi adına herkese hayırlı uğurlu olsun diyorum. Umarız ki, bundan sonra kayıplar olmaz ama dünyanın gerçekleri de ortada” şeklinde konuştu.
“DÜNYA MADENCİLİĞİNİN EN ACI OLAYLARINDAN BİRİSİ”
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Tamer Küçükgencer, Soma’nın ve tüm ülkenin 13 Mayıs’ta çok büyük bir acı yaşadığını ifade ederek, “Yaşanan kazanın dünya madenciliğinin en acı olaylarından birisi. 301 tane şehidimiz ve onların mağduriyetleri noktasında herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Burada GAÜ’ye de şehitlerimizin çocuklarının tam burslu olarak eğitim imkânı yakalaması bizleri mutlu etti. Diğer Maden-İş sendikasına üye arkadaşlarımızın çocuklarına ise yüzde 25 bursla okuma imkânı sağlandığı için, tüm sendika üyeleri adına teşekkür ediyorum” dedi.
“BU ANLAŞMA TAKDİRE ŞAYAN”
Böyle bir anlaşmaya katkı koyduğu için GAÜ’ye teşekkür eden Türk-İş KKTC Temsilcisi Ahmet Çaluda, “Bu anlaşma, Ana Vatan’a olan bağın eğitim camiası açısından bir bağ niteliği taşıdı. GAÜ, uluslararası camiada kendisini kanıtlamış bir üniversitedir. GAÜ’nün özelde Soma faciasında şehit olan madencilerin çocuklarına ve genelde tüm sendika üye ailelerine sağlamış olduğu eğitim olanağı, takdire şayan ve büyük bir duyarlılık göstergesidir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.