Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk:

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, hedeflerinin, 2016 yılı itibarı ile sahip oldukları 107 ülke öğrencisi ile "kültürler zenginliği" armonisi sunan GAÜ’nün, önümüzdeki akademik yıllarda Birleşmiş...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk, hedeflerinin, 2016 yılı itibarı ile sahip oldukları 107 ülke öğrencisi ile "kültürler zenginliği" armonisi sunan GAÜ’nün, önümüzdeki akademik yıllarda Birleşmiş Milletler (BM)’ye üye ülke sayısı 193’ü yakalayarak, Kıbrıs Adası’nda "olağanüstü" bir birlikteliği, GAÜ Ruhu’na enjekte etmek olduğunu söyledi.
Tercih dönemi nedeniyle aday öğrenciler için yapılan tanıtım programlarından birine katılan Prof. Dr. Kutsal Öztürk, "Biz kendimizi büyük bir aileyiz diye tanımlarız ve bunun gerçeklik payı vardır. Biz her akademisyenimiz, çalışanımız, yöneticimiz ve öğrencimizle biriz. Birbirimizle hep iletişim halindeyiz ve her sorunumuzu hep birlikte çözmeye gayret ederiz. Bu açılardan bir aile olmak, büyük bir önem arz eder. Ben, çok sevdiğim öğrencileri, rektörü bulunduğum üniversiteme davet ederken bu ailenin bir parçası olacakları için çok mutluyum" şeklinde konuştu.
Eğitim yaşamlarının belki de en önemli yol ayrımına gelen tüm aday öğrencilerin, arzu ettikleri gibi yollarına devam edebilmelerini, herkesin "kendisine yakışana" ulaşabilmesini dileyen Prof. Dr. Kutsal Öztürk; Girne Amerikan Üniversitesi’ne yeni akademik yılda katılacak öğrencilere, "Geldikleri zaman görecekler ki burası çok güvenli bir ortam. 107 değişik ülkeden gelmiş öğrencileri ile bir armoni ortamı. Hedefimiz ise, Birleşmiş Milletler’in tüm ülkelerinden gelmiş öğrencileri barındırmak. Bu kültür birliğinde, farklılıklar içerisinde farkındalık peşinde olan üniversitede olmanın ayrıcalıklarını yaşayacaklar" dedi.
‘’Dünya insanı yetiştirme yolunda adımlar atıyoruz’’
Prof. Dr. Kutsal Öztürk, "Türkiye’den gelen öğrencilerimiz neredeyse her şehrin, her beldenin, her bir parçanın tek tek mozaiğini oluşturuyorlar. Türkiye’deki tüm sıkıntıları hep birlikte aşabilecekleri anlamında da GAÜ’deki birliktelikleri ile güven veriyorlar. Bu öğrencilerimiz, dünyadaki birliğimize beraberliğimize de çok büyük bir katkı sağlayacak. Özellikle, ’Dünya İnsanı’ yetiştirme doğrultusunda hareket ediyoruz, edeceğiz. ’Dünya İnsanı’ daima barışı düşünür, dolayısıyla ’o insan’ gelecek ile ilgili yaşamsal her şeyin, bu barışa ve birlikteliğe bağlı olduğu çok güzel bir düşünceye sahiptir. Bize katılacak öğrencilerimiz çok değişik kültürleri tanıma imkanı da yakalayacak. Mezuniyet sonrası, çok önemli mevkilerde çalışan mezunlarımız var ve bu mezunlarımız da onlara mezuniyetten sonra da sahip çıkacaklardır. Bunun temeli de, ’aile’yiz diyebilmektir. Bu üniversite aynı zamanda hiçbir devlet katkısı almadan, en çok burs veren üniversitedir. Çünkü yaptığımız her yatırım, GAÜ’nün büyümesi ile birlikte KKTC’nin ve halkımızın da daha refahı yolunda atılmış birer adımdır" İfadelerinde bulundu. Prof. Dr. Kutsal Öztürk bu vesile ile "1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı" yanında, Türk Mukavamet Teşkilatı’nın kuruluşunun 58’inci, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 40’ıncı ve Ada’nın Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedilişinin 445’inci yıldönümlerini GAÜ adına ve şahsi en içten dilekleri ile kutladığını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.