Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaü İle KKTC Karadeniz Kültür Derneği Arasında Protokol Anlaşması İmzalandı

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretimde 50. yılına doğru ilerlerken, akademik anlaşmalarının yanında sosyal alanda da işbirliği anlaşmaları gerçekleştirmeye devam ediyor.GAÜ ile KKTC Karadeniz Kültür Derneği arasında gerçekleşen...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) yükseköğretimde 50. yılına doğru ilerlerken, akademik anlaşmalarının yanında sosyal alanda da işbirliği anlaşmaları gerçekleştirmeye devam ediyor.
GAÜ ile KKTC Karadeniz Kültür Derneği arasında gerçekleşen işbirliği anlaşmasına, GAÜ adına Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi katılırken, KKTC Karadeniz Kültür Derneği adına ise Dernek Başkanı Baki Aygün katıldı. Gerçekleşen işbirliği anlaşması dahilinde iki kurum arasında yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerde birbirlerine destek olma, ortak etkinlik ve organizasyonların düzenlenmesi ve karşılıklı tanıtım faaliyetlerinde işbirliği konuları yer alıyor. Anlaşma kapsamında ayrıca, KKTC Karadeniz Kültür Derneği üyelerinin çocukları arasından seçilecek olan öğrenciler, GAÜ’nün ayrıcalıklı burs olanaklarından faydalanacak.
GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi, Girne Kampüsü, Rektörlük toplantı salonunda gerçekleşen işbirliği anlaşması töreninde açıklamda bulunan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Asım Vehbi şunları söyledi:
“Biz GAÜ ailesi olarak aslında çok kültürlülüğü benimsemiş bir kurumuz. Anavatan Türkiye’nin zengin mozaiği ve onun devamı olan KKTC’de 105 farklı ülkeden gelen öğrencimiz ve Türkiye’nin her köşesinden gelen öğrencilerimizle birlikte çok önemli bir mozaiğe sahibiz. Çok kültürlülüğe sıcak bakan, yakınlık göstermeye çalışan, kucaklayan bir üniversite olmamızla birlikte, Karadeniz Bölgesi’nin KKTC için ayrı bir yeri vardır. Karadeniz kültürü, hem farklılıklarımız; hem benzerliklerimizin olduğu bir kültür. Özellikle İskele bölgesinde Karadeniz’den çok fazla dostumuz var. Bugüne kadar KKTC Karadeniz Kültürü Derneği ile her zaman bir gönül bağımız olmuştur. Gerçekleştirmiş olduğumuz işbirliği ile bugün bunu kağıda döküyoruz umarım gençler bu burslardan faydalanır ve ülkemizin gelişmesine önemli katkılarda bulunur”.
KKTC Karadeniz Kültür Derneği adına ise Dernek Başkanı Baki Aygün ise yapmış olduğu açıklamasında, GAÜ’nün uzun yıllardır akademik olarak birçok başarıya imza attığını belirterek, dostluklarının da buna bağlı olarak uzun yıllardır sürdüğünü söyledi. Gerçekleştirmiş oldukları işbirliği anlaşması ile birlikte ilişkilerinin daha da güçleneceğine inandığını bildiren Aygün, ilerleyen günlerde birçok ortak çalışmaya imza atacaklarını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.