Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaü 2. Burs Başvuruları 15 Temmuz’da Sona Eriyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) KKTC Liselerinden mezun tüm öğrenci adaylarına yükseköğretim hayatları boyunca kesintisiz 7 yıl özel burslar verdiği GAÜ Burs ve Sıralama Sınavının ikincisi 16 Temmuz’da yapılacak.GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi...

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) KKTC Liselerinden mezun tüm öğrenci adaylarına yükseköğretim hayatları boyunca kesintisiz 7 yıl özel burslar verdiği GAÜ Burs ve Sıralama Sınavının ikincisi 16 Temmuz’da yapılacak.
GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs’te 16 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00’da yoğun talep üzerine düzenlenecek 2’nci GAÜ 2016 Giriş ve Burs Sınavı ile öğrenci adayları, kesintisiz 250 kişi yüzoe 100, 250 kişi yüzde 75 ve 250 kişi yüzde 50 burslu eğitim hakkı kazanarak, Girne Amerikan Üniversitesi’nin Kıtalararası Kampüsleri İngiltere, Hong Kong, ABD, Moldova, İstanbul ve Sri Lanka Kampüslerinde öğrenim hakkı da kazanacak.
SON BAŞVURU 15 TEMMUZ CUMA
Konuyla ilgili GAÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, 4 Haziran Cumartesi günü bine yakın öğrencinin katılımı ile gerçekleşen kıtalararası giriş ve burs sınavına olan yoğun talebin ardından, GAÜ’nün kıtalararası kampüs fırsatlarından faydalanmak üzere sınava giremeyen öğrenciler için ikinci sınav hakkının tanındığı bildirildi.
Ayrıca, 2016 Kıtalararası Burs Sınavı’nın ilk sınavda olduğu gibi, iki farklı formattan oluştuğu, birincisinin; Liselerinde Türkçe eğitim modelinde eğitim öğretim gören adayların YGS test formatındaki kitapçığı seçme hakkına sahip olduğu belirtildi. Sınav kitapçığında 40 Türkçe, 40 Sosyal Bilimler, 40 Matematik ve 40 Fen Bilimleri olmak üzere toplamda 160 soru bulunduğu bildirilen açıklamada, diğer sınav modelinin ise Kolejlerde İngilizce eğitim gören adaylara yönelik hazırlandığı vurgulandı. Adayların alanlarına göre ARTS veya SCIENCE kitapçığını seçme hakkına sahip olduğu söylenirken, ayrıca, Türkçe YGS formatlı sınav kitapçığını da seçebilecekleri ifade edildi. İngilizce sınav kitapçıklarının da 160 soru bulunduğu ve sınav süresinin 160 dakika olduğu, yanlış cevapların doğru cevapları etkilemeyeceği, sınav puanı hesaplamasında doğru sayısına göre puanlama yapılacağı dile getirildi.
2016-2017 Akademik yılı, Güz dönemi kayıtları için programlanan burs ve yerleştirme sınavının 16 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00’da Girne Amerikan Üniversitesi Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüste gerçekleşeceği belirtilirken, adayların sınav günü en geç saat 09.30’da sınav merkezinde hazır bulunmaları; sınav giriş kartlarını ve kimliklerini yanlarında bulundurmaları gerektiği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.