Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

FETÖ’den açığa alınan öğretmenler eğitimi olumsuz etkilemedi

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, kentte yürütülen Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında açığa alınan 500’e yakın öğretmenin kentte eğitim ve öğretimi olumsuz etkilemediğini kaydederek, velilere endişe edilecek...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, kentte yürütülen Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında açığa alınan 500’e yakın öğretmenin kentte eğitim ve öğretimi olumsuz etkilemediğini kaydederek, velilere endişe edilecek bir durumun olmadığını belirtti.
Vali Yıldırım, sabah saatlerinde kent merkezindeki Şehit Sami Çiftçi İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen “2016-2017 eğitim ve öğretim yılı” açılış törenine katıldı. Törenin ardından okulu gezen ve girdiği sınıflarda öğrenciler ile sohbet eden Vali Yıldırım, gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Vali Yıldırım bir gazetecinin “Efendim FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan ve ihraç edilen öğretmenlerden dolayı aksamalar olacak mı ve sınıf birleştirme gibi durumlar yaşanacak mı?” sorusuna yanıt vererek şunları söyledi:
“Eğitim sezonu başladı ilk akla gelen soru bu. Öğretmenlerimizden de açığa alınanlar olduğu için 400’ün üzerinde eğitim etkilenir mi? Şu anda etkilenen her hangi bir durumumuz yok. Sınıfların kalabalıklaştırıldığına dairde her hangi bir durum söz konusu değil. Hiçbir şekilde sıkıntımız olmadı. Zaten bizim hedefimiz sınıflarda 30 mevcudun altında öğrencileri tutabilmektir. Zaten şu anda Afyonkarahisar’da gerek öğretmen açısından gerek sınıf açısından da biz 30 mevcudun altında öğrencilerimizi tutabiliyoruz onun içinde her hangi bir sıkıntımız yoktur. O arkadaşlar hakkında da gerekli incelemeler yapıldıktan sonra herkesin durumu neyi gerektiriyorsa ona göre davranılacaktır. Bu konuda da ne velilerimizin ne diğer vatandaşlarımızın her hangi bir endişesinin olmasına gerek yoktur her hangi bir eksiğimiz yok merak etmesin kimse. Açığa alınan ve ihraç edilen öğretmen sayısını rakam olarak söylemek her zaman doğru olamayabiliyor çünkü gün gün devam ediyor. 470 civarında açığa alınan öğretmenimiz var bunlarla ilgili de şu anda işlemler devam ediyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.