Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festivalde Tek; Tekfest 3 Bilim Şenliği

Özel Teknoloji Fen Koleji tarafından 3.’sü düzenlenen TEKFEST Bilim Şenliğinde aileler yapılan çalışmaları hayranlıkla izledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2019 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2019 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Festivalde Tek; Tekfest 3 Bilim Şenliği

Öğrencilere, “Kodlanan Değil, Kodlayan Bir Gelecek” sloganıyla eğitim hizmeti veren Teknoloji Fen Koleji, 3.kez düzenlediği TEKFEST Bilim Şenliği ile ailelere çocukları ile unutulmaz anlar yaşattı. Anaokulundan liseye kadar birçok öğrencinin yer aldığı atölye çalışmalarını yakından inceleme fırsatı bulan aileler, çocuklarına fırsat verildiğinde neler yapabileceklerine şahit oldu.

TEKFEST 3 Bilim Şenliği ilgili düşüncelerini dile getiren İlkokul Müdürü Müge Düşmez, öğrencileriyle ne kadar gurur duyduğunu dile getirirken “Okulumuzun eğitim felsefesi öğrenciyi keşfetmek ve kendisini keşfetmesine fırsat vermektir. Daha sonra ise bu yetenekleri geliştirmesi için ona destek olmaktır. Öğrencilerimizin gerek seçmeli derslerinde gerekse ana derslerde yaptıkları çalışmaları bugün velilerimize ve misafirlerimize sergilemek ve onlara anlatmak istedik” dedi.

Okulun içerisinde 27 fen deney alanı ve 31 atölyenin olduğu bir bilim şenliği oluşturduklarını ifade eden Düşmez, “Belli konularda değil, İngilizceden Hayal atölyesine, Görsel Sanatlardan Müziğe, Sosyal Bilgilerden Spora, Bilişimden Matematiğe, Ahşaptan Fen Bilimlerine kadar birçok atölyeye verdik. Bu sene lise öğrencilerimizin hayallerinde ki elektrikli arabamızın çalışmalarını sergiledik. Gerçekten çocuklarımızın yaptıklarıyla göğsümüz bir kez daha kabardı. İddiamızda ne kadar gerçekçi olduğumuzu çocuklar kanıtladı. Onlara fırsat verildiğinde hayallerini gündeme getirerek belli projeleri başarabileceklerini gösterdiler. İlk yaptığımız şenliğin üzerine de farklı atölyeler ekleyerek çocuklarımızın hayallerine ulaşmaya çalıştık. Yılsonunda daha büyük projelere imza atacaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Çeşitli atölyelerde eğlence dolu anlar yaşayan öğrenciler ve veliler, okullarında böyle bir festivale ortak olmanın mutluluğu içinde olduklarını ifade ettiler.

“Muhteşem Yapılar En Dayanıklı Kuleyi Sen Yap” Yarışması sonucunda “en estetik” ve “en dayanıklı” kategorisinde 1.olan öğrencilere Tema Vakfından fidan bağışı hediye edilirken, hünerlerini sergileyen tüm katılımcılara okul müdürleri tek tek teşekkür etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.