Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESOGÜ’nün KKTC’den misafirleri

Öğrenciler Esogü Ve Ukid İşbirliğiyle Eskişehir'de Misafir Edildi

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ESOGÜ’nün KKTC’den misafirleri
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nden gelen öğrenciler Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü, ESOGÜ Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESTÜDAM) ve Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği (UKİD) işbirliğiyle Eskişehir’de misafir edildi.
Öğrenciler, ziyaret kapsamında; Okt. Dr. Engin Kırlı’nın verdiği “Osmanlı’da Zorunlu Göçler”, Yrd. Doç. Dr. Halis Adnan Arslantaş’ın verdiği “Küreselleştirilen İnsan”, Prof. Dr. Hilmi Özden’in verdiği “İslam Medeniyetinde Bilim ve Teknoloji Tarihi”, Doç. Dr. Fahri Yetim’in verdiği “Osmanlı Son Dönem Fikir Akımları”, Doç. Dr. Ferruh Ağca’nın verdiği “İslam Öncesi Türkler Göktürkler ve Uygurlar”, Prof. Dr. Ahmet Kartal’ın verdiği “Türk Edebiyatı”, Prof. Dr. Hasan Hüseyin Adalıoğlu’nun verdiği “Türklerin İslamlaşması-İlk Müslüman Türk Devletleri-Selçuklu Türk Tarih ve Medeniyeti”, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kayıran’ın verdiği “Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu ve Atatürk” ve UKİD Genel Başkanı Musa Serdar Çelebi’nin verdiği “Güçlü Toplum (milli kimlik sahibi, örgütlü ve zengin) İlm-i Siyaset” başlıklı seminerlere katıldı. KKTC’li gençler 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ile tanıştı, 11 Kasım günü ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu ile kahvaltıda bir araya geldi. Ziyaret kapsamında ayrıca Eskişehir ve yakın çevresindeki tarihi mekanları gezen KKTC’li gençler Türk musikisi dinletisine de katıldı.
KKTC’li gençler Eskişehir’den ayrılmadan önce yaptıkları açıklamada ESOGÜ’yü unutmayacaklarını belirtirken, tüm ESOGÜ’lüleri yavru vatan KKTC’ye beklediklerini ifade ettiler. ESOGÜ yöneticileri ve tüm personeline kendilerine gösterdikleri yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür eden gençler, Eskişehir’de gördükleri ilgi ve yakınlığı KKTC’de anlatacaklarını ve bu gezinin kendilerine Türkiye ve KKTC’nin “birlikte atan yürekler” olduğunu gösterdiğini söylediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.