Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESOGÜ’de Karagöz-hacivat Tasvirleri Yapım Teknikleri Kursu Eserleri Sergilendi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER) tarafından, Hayali M. Atay Altın’ın eğitmenliğinde düzenlenen Karagöz-Hacivat Tasvirleri Yapım Teknikleri Kursu’na katılan kursiyerlerin eserlerinden...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ESOGÜ’de Karagöz-hacivat Tasvirleri Yapım Teknikleri Kursu Eserleri Sergilendi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Halkbilim Araştırma ve Uygulama Merkezi (HAMER) tarafından, Hayali M. Atay Altın’ın eğitmenliğinde düzenlenen Karagöz-Hacivat Tasvirleri Yapım Teknikleri Kursu’na katılan kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergi açıldı.
ESOGÜ Sanat Galerisi’ndeki sergi açılışna, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Figen Çalışkan, ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Ülkemizde üniversitelerde bu konuda açılan ilk kurs olma özelliği taşıyan kursa ait serginin açılışında konuşan Hayali M. Atay Altın, kursa katılan öğrencilerin 650-700 yıllık bir sanata ait eserler verdiğini belirtti. Serginin ana konusunun Karagöz ve Hacivat olduğunu ve üniversite ortamında öğrencilerin Karagöz’e ilgisini çekmeyi başardıklarını belirten M. Atay Altın, bu ilginin çığ gibi büyüyerek devam edeceğine inandığını da dile getirerek önümüzdeki yıllarda daha farklı sergilerle yine beraber olacaklarını söyledi. Karagöz sanatının bazı karakterler aracılığıyla kardeşlik, barış gibi konularda sosyal mesajlar verme ya da moral motivasyon yönünden de kullanılabileceğini vurgulayan M. Atay Altın, kendisini üniversite ortamına kazandırması dolayısıyla Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem Koç’a, destekleri için Merkez Müdürü Öğr. Gör. Tekin Koçkar’ın şahsında HAMER’e ve yine destekleri için ESOGÜ Rektörlüğü’ne teşekkür etti.
Sergi 17 Haziran 2016 Cuma gününe kadar açık kalacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.