Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESOGÜ Tıp Fakültesi 37. Dönem Mezunlarını Verdi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi’nin 37. dönem mezunları ESOGÜ Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle diplomalarını aldı.Törende ilk olarak mezunlar adına dönem birincisi Dr. Samet Bayazit bir konuşma yaptı....

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ESOGÜ Tıp Fakültesi 37. Dönem Mezunlarını Verdi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi’nin 37. dönem mezunları ESOGÜ Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Törende ilk olarak mezunlar adına dönem birincisi Dr. Samet Bayazit bir konuşma yaptı. Bayazıt, genç hekimler olarak kutsal hekimlik mesleğine olan inançlarını asla kaybetmeyeceklerini ve bir ömür bu mesleği icra edeceklerini söyledi. Dr. Samet Bayazit kendilerini yetiştiren hocalarına, emek vererek bugünlere getiren ailelere ve tüm dönem arkadaşlarına teşekkür etti.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar, konuşmasına terörü lanetleyip milli birlik ve beraberlik mesajı vererek ve tüm şehitlerimizi anarak başladı. Bu yıl 7’si yabancı uyruklu olmak üzere 85’i kız, 101’i erkek 186 genç hekimi mezun verdiklerini belirten Prof. Dr. Enver İhtiyar, ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından akredite edilen eğitimi, ISO 9000 kalite belgesine sahip olan Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Türkiye’nin en seçkin eğitim ve sağlık kuruluşlarından biri olduğunu ifade etti. Hasta-hekim ilişkisinde yaşanan sorunlara ve hekimlere yönelik şiddete de değinen Prof. Dr. Enver İhtiyar, hekim özlük haklarının zamanla gerilemesinin de sıkıntı yarattığını belirtti ve söz konusu sorunların ivedilikle giderilmesi gereğine işaret etti.
Tıp Fakültesi öğretim elemanlarına genç hekimlerin yetişmesi için verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Enver İhtiyar, anne ve babalara da seslenerek, evlatlarıyla ne kadar gururlansalar az olduğunu belirtti ve böyle pırıl pırıl evlatlar yetiştirdikleri için kendilerini kutladı. Genç hekimlere de seslenen Prof. Dr. Enver İhtiyar, yorgunlukların ve stresli yılların ardından çok iyi yetişmiş hekimler olarak mezun olduklarını söyledi. Prof. Dr. Enver İhtiyar mezunları daima kendilerini yenilemeleri, hiç kimseye eğilip bükülmemeleri, özgür ve özgün olup daima kendileri gibi yaşamaları ve mutlu, huzurlu ve sevecen olmalarını öğütleyerek ve yollarının açık olması temennisiyle uğurladı.
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin ülkemizin sağlık sorunlarını bilen, koruyucu hekimliği uygulayan, iyi tanı ve tedavi uygulayan ve bilimsel düşünceyi kendisine rehber edinen hekimler yetiştirdiğini belirtirken, bunun en güzel göstergesinin de fakültenin akredite olması olduğunu kaydetti. Öğrencilere ESOGÜ Tıp Fakültesi’nde aldıkları eğitime güvenmeleri çağrısında bulunan Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ mezunu olmanın bir ayrıcalık olduğunu ileride daha iyi anlayacaklarını ve kendilerinin de mezunları olarak onlarla gurur duyacaklarını söyledi. Genç hekimlerin yetişmesindeki emek ve özverilerinden dolayı Tıp Fakültesi öğretim üyelerine teşekkür eden Prof. Dr. Hasan Gönen, ailelere de seslenerek büyük fedakarlıklarla yetiştirdikleri evlatlarının mezuniyetinin onlar kadar kendilerini de duygulandırdığını ve gururlandırdığını ifade etti. Prof. Dr. Hasan Gönen tüm mezunları; eğitimleri süresince edindikleri mesleki bilgi ve beceriler ve ESOGÜ mezunu olmanın verdiği cesaretle kendileri ve ülkelerinin geleceğine katkıda bulunacaklarına inandığını belirterek, “Yolunuz ve bahtınız açık olsun” sözleriyle uğurladı.
Açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar, genç hekimlere hekimlik andını içirdi. Daha sonra mezuniyet belgelerinin verilmesine geçildi. İlk olarak okullarını dereceyle bitiren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve plaketleri verilirken, Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Samet Bayazit yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından diğer mezunlara mezuniyet belgeleri verildi. Tören keplerin topluca havaya atılmasıyla sona erdi. Kapalı Spor Salonu’ndaki törenin ardından Tıp Fakültesi’ni dereceyle bitiren öğrenciler, aileleri ve öğretim üyelerinin katılımıyla geleneksel Onur Holü Töreni düzenlenirken, dönem birincisi Dr. Samet Bayazit’in ismi ve mezuniyet mesajı da Onur Holü duvarındaki yerine kondu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.