Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen Kırgız Gazetecilerle Görüştü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (esogü) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Türk Dünyasına İlişkin Haberler Yapmak, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğini Yapan Eskişehir’i Tanıtmak Amacıyla, Kırgızistan’dan Gelen, Türkel Gazetesi, Altın Köprü Dergisi Baş Editörü Ramiz Meşedihasanlı Ve Baş Editör Yardımcısı Höküme Halilova İle Özel Bir Görüşmede Bir Araya Geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen Kırgız Gazetecilerle Görüştü
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Türk dünyasına ilişkin haberler yapmak, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğini yapan Eskişehir’i tanıtmak amacıyla Kırgızistan’dan gelen Türkel Gazetesi, Altın Köprü Dergisi Baş Editörü Ramiz Meşedihasanlı ve Baş Editör Yardımcısı Höküme Halilova ile özel bir görüşmede bir araya geldi.
Yapılan görüşmeler esnasında Kırgız gazeteci Ramiz Meşedihasanlı’nın sorularını cevaplandıran Rektör Hasan Gönen, ESOGÜ’nün fakülteleri ve faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması ve ESOGÜ’nün bu kapsamdaki pek çok etkinliğe ev sahipliği yapması dolayısıyla, konuyla ilgili görüşlerini bildiren ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen; bunu bir görev bilinciyle değil, Türk dünyasına olan gönül bağları dolayısıyla yerine getirdiklerini söyledi. Özellikle Türk cumhuriyetleri üniversitelerinden Türkvizyon için gelen rektörler ve akademisyenlerle Mevlana protokolleri imzaladıklarını belirterek, Türkvizyon organizasyonun fikir babası olan, dönemin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya ve desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.
Rektör Gönen, Türk Dünyası Çocuk Oyun ve Oyuncakları Kurultayı’nın ilk kez ESOGÜ’de gerçekleştirildiğini belirterek, üniversitede bunun için bir araştırma ve uygulama merkezi de kurulduğunu söyledi. Gönen, kurultayın ikincisinin Kırgızistan Türkiye-Manas Üniversite’sinde yapılacağını ve bu konuda üniversiteye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
Meşedihasanlı’nın Tıp Fakültesi ve ESOGÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’yle ilgili sorularını da yanıtlayan Rektör Gönen, 250 öğretim üyesiyle ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin Türkiye’nin önde gelen tıp fakültelerinden biri olduğunu ve bin 200 yatak kapasiteli hastanenin tüm bölgeye hizmet verdiğini bildirdi. Diş Hekimliği Fakültesi ve Ağız Diş ve Çene Sağlığı Merkezinin de yoğun talep gördüğünü ifade eden Rektör Gönen, tıp alanında üniversite bünyesinde pek çok araştırma merkezi olduğunu belirterek, Beyin Kriz Merkezi’nin ise, Avrupa’da dördüncü olduğunu kaydetti. ESOGÜ Rektörü Gönen, Türkiye’nin her yerinden acil hastaların ambulans uçaklarla bu merkeze getirilip tedavi altına alındığını da değindi. Ayrıca, tarım, turizm, sanayi ve eğitim şehri olan Eskişehir’e, fakülteler bazında tüm bu alanlara yönelik nitelikli mezunlar yetiştirdiklerini belirten Rektör Gönen, Sosyal tesislerle ilgili soru üzerine ise, ‘Yap-işlet-devret’ modeliyle üniversiteye kazandırdıkları 20 mağazalı çarşıdan ve öğrencilerin yerleşke içinde ihtiyaçlarını giderebilecekleri diğer sosyal tesislerden söz etti. Ayrıca Turizm Fakültesi Uygulama Oteli’nin yakın zamanda açılacağı ve değişim programlarıyla ESOGÜ’ye gelecek misafir öğrenciler için de yerleşke içinde bir konukevi yapılmakta olduğunu söyledi.
Kırgız gazetecinin, üniversitenin mevcut karşılıklı işbirlikleriyle ilgili sorusu üzerine ise, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Kafkas Üniversiteler Birliği ve ADIM Üniversiteler Birliği’ne üye olduklarını, Türk Keneşi Türk Üniversiteler Birliği’ne de Türkiye’den üye olan 5 üniversiteden biri olduklarını belirtti. Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerindeki üniversitelerle de iş birliklerinin olduğunu kaydeden Rektör Gönen, Almanya ve İngiltere’deki bazı üniversitelerle de iş birliği çalışmalarına hız kazandırdıklarını söyledi.
Yakın zamanda tıpta uzmanlıklarını yapmak üzere Kırgızistan’dan gelen 4 asistan hekimi ağırladıklarını bildiren Rektör Gönen, üniversitenin tüm fakültelerinde Kırgız öğrencileri görmekten memnuniyet duyacağını ifade etti. Son olarak üniversitenin yeni logosunu tanıtan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir’e ve ESOGÜ’ye gösterdikleri ilgi için Kırgız gazetecilere teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.