Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESOGÜ Rektörlüğü, Türk-alman İşverenler Derneği’ni Konuk Etti

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (esogü) Rektörlüğü, Almanya’dan Gelen Tdu-pfalz Türk-alman İşverenler Derneği (türkisch-deutscher Unternehmerverband) Heyetini Konuk Etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ESOGÜ Rektörlüğü, Türk-alman İşverenler Derneği’ni Konuk Etti
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü, Almanya’dan gelen TDU-pfalz Türk-Alman İşverenler Derneği (Türkisch-Deutscher Unternehmerverband) heyetini konuk etti.
TDU Başkanı Ender Önder ve beraberindeki Türk iş adamları, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İlhan M. Dağsuyu, ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başar Sırmagül ve ESOGÜ Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) Müdürü Prof. Dr. Ahmet Çabuk ile Rektörlük Senato Salonu’nda bir araya geldi. Görüşmeye, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir Müdürü Seraceddin Özcan ve Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP) A.Ş. Genel Müdürü Ali İhsan Karamanlı da katıldı.
Geçen ay “İnovatif Fikirlerin Ticarileşmesi” projesi kapsamında ESOGÜ heyeti ile Almanya’da bir araya geldiklerini ve olası işbirlikleri hakkında görüştüklerini belirten TDU Başkanı Önder, derneğin Almanya’daki bürosunu ESOGÜ hizmetine tahsis etmekten memnuniyet duyacaklarını belirtti.
Prof. Dr. Hasan Gönen ise, heyeti Eskişehir’de ağırlamaktan dolayı çok memnun olduğunu söyleyerek, Almanya’da yaşasalar bile kalpleri Türkiye’de ve Türkiye için atan vatandaşlarla birlik içinde çalışmanın öneminden söz etti. Teknoloji ve sağlık turizmindeki karşılıklı potansiyellerini kullanmanın gereğini de vurgulayan Rektör Gönen, nazik önerileri için de derneğe teşekkür etti.
Görüşmede, Almanya’daki Türk iş adamlarının ihtiyaç duyduğu Ar-Ge çalışmalarını ESOGÜ öğretim üyeleri ve teknopark ortaklığında gerçekleştirerek, Türkiye’nin ihracat kapasitesini artıracak bir model çalışma projesi üzerinde konuşuldu. Diğer yandan, Türkiye’nin en iyi tıp fakültelerinden ve bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden birine sahip olan ESOGÜ ile Sağlık Turizmi konusunda da yapılabilecek iş birlikleri de gündeme geldi. Görüşmede ayrıca Türkiye’nin iş kurma heyecanı taşıyan eğitimli gençlerini Almanya’daki Türk iş adamlarıyla buluşturmanın ve gençlerin fikirlerini ticarileştirmenin mümkün olacağı üzerinde duruldu. KOSGEB ve ATAP AŞ de teknoloji ve inovasyon konusundaki projelere destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
Görüşme, ilerleyen günlerde sözü edilen gündem maddeleri üzerine bir protokol imzalanması kararıyla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.