Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESOGÜ İibf 11. Kariyer Günleri Başladı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kariyer Merkezi’nin düzenlediği ve 28 Nisan tarihine kadar sürecek olan “11. İİBF Kariyer Günleri” başladı.ESOGÜ...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ESOGÜ İibf 11. Kariyer Günleri Başladı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kariyer Merkezi’nin düzenlediği ve 28 Nisan tarihine kadar sürecek olan “11. İİBF Kariyer Günleri” başladı.
ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu’nda başlayan Kariyer Günleri’nin açılış oturumunda konuşan İİBF Dekanı Prof. Dr. Sami Taban, etkinliğin, öğrencilerin alanında başarılı ve kariyerinde belli yere gelmiş yöneticilerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmalarını sağlayarak özgüven ve motivasyonlarını artırmalarını sağladığını, ayrıca iş dünyasına ve hayata hazırlanmalarına yardımcı olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Sami Taban ayrıca, öğrencilerin açılan stantlarda özel sektör firmalarını tanıma imkanı da bulacağını belirtti ve etkinliğin hazırlanmasına emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür etti.
ESOGÜ Eski Rektörü ve İİBF Kurucu Dekanı Prof. Dr. Fazıl Tekin, günümüzde kariyer ve iş hayatının sadece bir ülkeyle sınırlı olmadığını, küreselleşmenin etkisiyle gençlerin artık herhangi bir ülkede hayata atılmaları ve iş kurmalarının mümkün hale geldiğini söyledi. ESOGÜ İİBF’nin kuruluş hikayesini kısaca anlatan ve fakültenin o zamandan bugüne sağladığı gelişime dikkat çeken Prof. Dr. Fazıl Tekin, devletimizin gençlerin yetişmesi için en iyi imkanları sunmaya çalıştığını belirtti ve gençlerden beklenenin de bu imkanlardan olabildiğince yararlanarak kendilerini geliştirmeleri olduğunu ifade etti. Konuşmasının son bölümünde kendisini dinleyen gençlere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Fazıl Tekin, gençlere dünyadaki değişimleri ve teknolojiyi takip etmeleri, bir dünya dilini iyi öğrenmeleri, iletişim becerilerini geliştirmelerini ve birbirlerinin düşüncelerine saygılı olmalarını öğütledi.
ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Birdane, üniversitelerde klasik eğitim verilmesinin yanı sıra verilen eğitimin gerçek hayatla entegrasyonunun sağlanmasının da önem taşıdığını belirtti ve Kariyer Günü etkinliklerinin de bu amaca hizmet ettiğini ve mezunların kopukluk yaşamasını önlediğini söyledi. Üniversite öğrencilerinin sadece sertifika toplayarak değil kendi alanlarını en ince noktasına kadar öğrenerek iş hayatına hazırlanmalarının gereğine işaret eden Prof. Dr. Alparslan Birdane, bu noktada öğrencileri sektörlerinde öne çıkmış yöneticilerle buluşturan böyle etkinliklerin taşıdığı öneme dikkat çekti. İyi bir iş sahibi olmanın dış kariyer olarak nitelendirilebileceğini belirten Prof. Dr. Alparslan Birdane, dış kariyerin mutlaka; kendini tanıma; ailesine, üniversitesine ve milletine layık olarak yetişme gibi değerleri ifade eden iç kariyerle birlikte gelişmesi gerektiğini kaydetti. Gençlere kariyerlerinde hırs ve ihtirasla değil azim ve gayretle ilerlemelerini öğütleyen Prof. Dr. Alparslan Birdane, etkinliği hazırlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.
Açılış oturumu Sarar Giyim Sanayi Protokol Müdürü Alaattin Çoban’ın iş hayatına giriş ve yükseliş hikayesini anlatarak, tecrübelerini gençlerle paylaştığı bölümle sona erdi.
11. İİBF Kariyer Günleri etkinliği öğrencilere hedeflerini belirlemede yardımcı olma, iş ve staj görüşmeleri yapma, mesleki bilgi ve becerilerini artırma; kuruluşlara ise kendilerini ve çalıştıkları sektörleri öğrencilere tanıtma imkanı sunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.