Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esenyurt Üniversitesi, İkinci Mezunlarını Verdi

İstanbul Esenyurt Üniversitesi kuruluşunun 3. Yılında bu sene ikinci mezunlarını verdi. Oldukça kalabalık gerçekleşen mezuniyet töreni, Esenyurt Kültür Merkezi’nde yapıldı.Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Esenyurt...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Esenyurt Üniversitesi kuruluşunun 3. Yılında bu sene ikinci mezunlarını verdi. Oldukça kalabalık gerçekleşen mezuniyet töreni, Esenyurt Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı ve İESÜ Kurucu Vakıf Başkanı Necmi Kadıoğlu, Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. H. Can İkizler, Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu, Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Güneş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncer Çelik katılım gösterdi.
“252 ÖN LİSANS, 413 YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİNİ MEZUN EDİYORUZ”
Bu yıl üniversitenin 3. yılı olduğunu ve bugün verilen mezunların ikinci mezunları olduğunu belirten İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, “2013 Ekim ayında 295 öğrenciyle eğitim öğretime başlamıştık. Bugün 252 ön lisans, 413 yüksek lisans öğrencisini mezun ediyoruz. Bugün itibariyle 61 farklı diploma verme yetkisine sahibiz. 197 deneyimli öğretim üyesi ve idari personelle sizlere hizmet vermekteyiz. Üniversitemizi seçmekle genç ve dinamik bir üniversite olmanın avantajlarını hep birlikte yaşadınız. Sizler, her aşamada takip edildiniz. Derslerinizdeki başarılarınız ve okuldaki davranışlarınız tarafımızdan her zaman kayıt altına alındı. Sizlerin eksik olan tarafları tespit edildiği zaman değerli idarecilerimiz ve öğretim üyelerimiz kanalıyla siz farkında bile olmadan o eksiklikleriniz giderildi. Yoğruldunuz ve bugün Esenyurt Üniversitesi’nin bir ürünü olarak karşımızdasınız” diye konuştu.
“ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI VATANDAŞLAR VE HAYIRLI MESLEK SAHİPLERİ OLARAK HİZMET EDECEKLER”
Öğrencilerin velilerine seslenen Prof. Dr. Bayat, “Değerli veliler, büyük emekler harcayarak yetiştirdiğiniz bu evlatlarınızı bizlere güvenerek teslim ettiniz. Biz de bu evlatlarımızı şekillendirerek, meslek sahibi ederek sizlere iade ediyoruz. Ülkemiz için hayırlı vatandaşlar ve hayırlı meslek sahipleri olarak hizmet edeceklerinden hiç şüphemiz yok. Ancak başarılarının artması için aldıkları bilgi yanında sizlerin onların motivasyonu ve onların özgüveniyle bu başarıyı daha ileriye götürmeleri mümkündür” dedi.
“SADECE BELGEYLE BAŞARI GELMEZ”
“Değerli gençler yarın size verdiğimiz belgelerle yetki sahibi olacaksınız” diyen Prof. Dr. Bayat, “ Unutmayınız ki sadece belgeyle başarı gelmiyor sizin gayretlerinizle başarı yükselecektir. Sizlerin bu yolda ülkeye vereceğiniz hizmetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, yolunuz açık olsun diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
“GURURLUYUZ VE MUTLUYUZ”
Radyo Televizyon Programcılığı Bölümü mezunu Gizem Kanatlı, Esenyurt Üniversitesi’nden mezun olmanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu ifade ederek, “ Bugün Esenyurt Üniversitesi’nden Ön lisans eğitimimi tamamlayarak mezun oluyorum. İnşallah lisansımı da aynı şekilde Esenyurt Üniversitesi’nde tamamlarım. Gururluyuz ve mutluyuz. Radyo ve Televizyon Bölümü gelişmekte olan bir bölüm. Öğrenciler artık eskisi gibi kitap defter üzerinden işlemiyorlar konuları. Kameraya dokunarak eline mikrofon alarak işliyorlar. Deneyim kazanmak açısından bu çok büyük bir avantaj. Bence gençlerin önü çok açık. Herkese de bu bölümü okumalarını tavsiye ediyorum” dedi.
“GRAFİK VE TASARIM BÖLÜMÜ, ÖNÜ ÇOK AÇIK VE GELİŞEN BİR BÖLÜM”
Hep grafik tasarım okumak istediğini belirten Grafik Ve Tasarım Programcılığı Bölümü mezunu Mert Bostancı ise, “Küçüklükten beri bilgisayar, grafik, hayal gücü konusunda baya iyiydim. Bu yüzden bu bölümü istiyordum. Çok eğlenceli, güzel ve dersleri iyi geçen bir bölüm. Hocalarımız çok iyi eğitim veriyorlar ve üniversitemiz de bu konuda baya gelişmiş bir üniversite. Bilgisayar ve çizim konularında atölyelerimiz mevcut. Güzel bir bölüm herkes gelebilir bence. Bölümün önü çok açık ve gelişen bir bölüm. Program, kod ve tasarım alanında önü açık ve aynı zamanda iş konusunda da gayet iyi. Yani istediğiniz yönde iş bulabilirsiniz. Mezun olduktan sonra dikey geçiş sınavını kazanmayı hedefliyorum. Kazanırsam 4 yıllık üniversiteyi tamamlamayı düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri teslim edildi daha sonra tüm öğrenciler diplomalarını teslim aldı. Sağlık Bölümü öğrencilerinin Hipokrat yeminlerini ettikleri tören, mezun olan bütün öğrencilerin keplerini atmalarıyla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.