Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eryaman Pi Koleji’nden ‘Çocuk İstismarı’nı Önlemede Örnek Hizmet

Eryaman Pİ Koleji, vatandaşları ’çocuk istismarı’na karşı bilinçlendirmek için hazırlanan 30 bin kitapçığı dağıttı.Eryaman Pİ Okulları Müdürü Berna Peyker Kılıç, çocuk istismarlarını önlemede eğitim kurumlarının yanı sıra...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2016 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eryaman Pİ Koleji, vatandaşları ’çocuk istismarı’na karşı bilinçlendirmek için hazırlanan 30 bin kitapçığı dağıttı.
Eryaman Pİ Okulları Müdürü Berna Peyker Kılıç, çocuk istismarlarını önlemede eğitim kurumlarının yanı sıra ailelere ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük görev düştüğünü vurguladı. Eryaman Pİ Okulları olarak kendi iç bünyesinde ve okul çevresinde öğrencilerini korumak için birçok etkin işlemi işleve koyduklarını belirten Kılıç, “Aileler, ülkemizde gündem haline gelen eğitim kurumlarında yaşanan istismarlar nedeniyle elbette ki psikolojik olarak tedirginlik yaşamaktalar. Bizlere güvenip, evlatlarını okulumuza gönderen velilerimizin içlerini rahatlatmak ve öğrencilerimizi birçok tehlike ve tacizlerden korumak için birçok gerekli noktalara taramalı kamera sistemleri kurduk. Ayrıca, okullarda oluşturulan kadın ve erkek tuvaletleri yanı sıra öğretmen tuvaletleri yaptırımını okulumuzda kaldırdık. Yani, ayrıca öğretmen tuvaletleri olmayacak, öğretmen de öğrencilerimizin gittiği tuvaletlere gidecektir. Öğrenci, her an ‘içeri öğretmenimiz’ gelebilir psikolojisini yaşayıp, nahoş olaylara sebebiyet vermekten kaçınacağı gibi, büyüklerde de aynı şekilde önleme psikolojisi yaşatılacaktır. Velilerimizin daha rahat olması adına aldığımız tedbirleri yerinde gösterip, bilgilendiriyoruz. Velilerimiz bu tedbirleri memnuniyetle karşıladı. Tek amacımız çocuklarımızı her türlü tehlikelerden korumak ve yaşanılabilecek tehlikeleri uzaklaştırmaktır” dedi.
Okul tarafından, çocuk istismarı çeşitlerini ve aileler, çocuklar ile toplum fertlerinin çocuk istismarları karşısında takınacakları tavırları anlatan ve uzmanlara hazırlatılıp bastırılan 30 bin kitapçık, Ankara’daki eğitim kurumlarına, öğrencilere ve vatandaşlara dağıtıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.