Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enstitülerde mezuniyet coşkusu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) enstitülerinden mezun olmaya hak kazanan yüksek lisans ve doktora öğrencileri gerçekleştirilen tören ile belgelerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2019 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2019 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Enstitülerde mezuniyet coşkusu

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ve Eğitim Bilimleri enstitülerindeki yüksek lisans ve doktora eğitimlerini başarı ile tamamlayanlara mezuniyet belgeleri verildi. Programa BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, fakülte dekanları, protokol temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

EĞİTİM HAYATI MEŞAKKATLİDİR

Törende konuşan Rektör A. Saim Kılavuz, doktorasını bitiren öğrencilerin artık akademisyenliğe adım attıklarını söyledi. Törene katılan velilere seslenen Rektör Kılavuz; "Eğitim öğretim hayatı meşakkatlidir. Yüksek lisans ve doktora eğitimi ise bu zorlukların daha üst noktaya çıktığı zamanlardır. Mezun olmaya hak kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Ailelerin ise bu zorluk yolculuklarda çocuklarına çokça sabır ve emek gösterdiklerine inanıyorum. Onlara da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Allah tüm mezunlarımızın yar ve yardımcısı olsun. Hepsinin yolları açık olsun" dedi. Rektör A. Saim Kılavuz, konuşmasında öğrencilerine en iyi eğitimi vermek için ciddi bir emek harcayan akademisyenlere de şükranlarını iletti.

ULUDAĞ ÜNİVERSİTELİ OLMAK GURURDUR

Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık ise törendeki konuşmasında katıldığı etkinlikte bir siyasetçi olarak değil, parçası olduğu üniversitenin bir öğrencisi ve akademisyeni olarak bulunduğunu vurguladı. Uludağ Üniversitesi mezunu olmanın bir gurur ve ayrıcalık olduğunu kaydeden Prof. Dr. Karabıyık, üniversiteye aidiyet duygusunun her zaman varolması gerektiğinin altını çizdi. Karabıyık, öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

ÖĞRENCİLER BELGELERİNE KAVUŞTU

Törende tüm enstitülerin müdürleri de çalışmaları ve programları hakkında katılımcılara kısa birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından dönem birincilerine ödülleri takdim edildi. Mezun olan tüm öğrencilere belgelerinin verilmesinden sonra tüm öğrenciler hep birlikte kep atmanın mutluluğunu yaşadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.