Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilere Ahmet Yesevi Üniversitesinden özel indirim

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız, “Ahmet Yesevi Üniversitesi olarak, engelli kardeşlerimizin eğitimine katkı sunmak adına bizim de görevimiz olduğunu değerlendirdik ve TÜRTEP uzaktan eğitim Yüksek Lisans programlarında,...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız, “Ahmet Yesevi Üniversitesi olarak, engelli kardeşlerimizin eğitimine katkı sunmak adına bizim de görevimiz olduğunu değerlendirdik ve TÜRTEP uzaktan eğitim Yüksek Lisans programlarında, Engelli öğrencilerimize raporlarındaki engellilik oranı kadar indirim yapılmasına karar verdik” dedi.
Türkiye’nin ilk sınır ötesi devlet üniversitesi olan Ahmet Yesevi Üniversitesi, zaman ve mekan engelleri nedeniyle eğitime vakit ayıramayan öğrencilere uzaktan eğitim fırsatı veriyor. Ahmet Yesevi Üniversitesi Türkiye Türkçesi ile Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından yürütülen ön lisans, lisans ve yüksek lisans programları ile Türkiye’de uzaktan eğitim alan yaklaşık 6 bin civarında öğrenci bulunuyor.
Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız, bir ülkenin demokrasiyi, insan haklarını, çağdaşlaşmayı ne kadar sindirdiğini anlamak için, o ülkenin engellilerine nasıl yaklaştığına bakmanın yeterli olacağını belirterek, “Engelli insanlara verilen değerin en önemli göstergesi de eğitimdir. Çünkü engellilere yönelik eğitimin temel amacı, engelinden dolayı toplumsal hayata katılmakta güçlük çeken insanları daha fazla toplumsal hayata katmaktır. Bu çağdaşlaşmanın, demokratik bir ülke olmanın en önemli kıstaslarından biridir. Çünkü engelli birey için eğitim, insan olmanın gereklerini yerine getirmesi açısından şarttır. Ahmet Yesevi Üniversitesi olarak, engelli kardeşlerimizin eğitimine katkı sunmak adına bizim de görevimiz olduğunu değerlendirdik ve TÜRTEP uzaktan eğitim Yüksek Lisans programlarında, Engelli öğrencilerimize raporlarındaki engellilik oranı kadar indirim yapılmasına karar verdik” ifadelerini kullandı.
Uzaktan eğitim programlarının ön lisans, lisans ve yüksek lisans programı olmak üzere 19 ayrı bölümden oluştuğunu anlatan Yıldız, Türkiye’nin 35 farklı üniversitesinden ve 3 devlet kurumundan alanında en iyi hocaların öğrencilere canlı ders anlattığını söyledi. Yıldız, YÖK denkliği bulunan yüksek lisans programlarında ALES şartının bulunmadığını da aktardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.