Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engeliler İçin E-randevu Sistemi Hayata Geçirildi

Özel eğitime ihtiyacı olan engelli bireylerin Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine (RAM) gitmeden, internet üzerinden elektronik randevu alabilmelerine olanak sağlayan e-randevu sistemi hayata geçirildi.Konuya ilişkin açıklama yapan MEB Bilgi İşlem...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özel eğitime ihtiyacı olan engelli bireylerin Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine (RAM) gitmeden, internet üzerinden elektronik randevu alabilmelerine olanak sağlayan e-randevu sistemi hayata geçirildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan MEB Bilgi İşlem Daire Başkanı Bilal Tırnakçı, e-randevu sisteminin Bakanlığın "http://ramdevu.meb.gov.tr" internet adresinden hizmete girdiğini, yaklaşık 1 ay önce açılan sistemden bugüne kadar 85 bin engelli bireyin randevu aldığını bildirerek, bu kullanıcı sayısının hizmetin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koyduğunu dile getirdi.
Tırnakçı, ayrıca randevu alan engelli bireylere, randevu gün ve saatlerinin cep telefonlarına mesaj olarak gönderildiğini de sözlerine ekledi.
Tırnakçı, randevu hizmetinin e-devlet entegrasyonunun da birkaç gün önce gerçekleştirildiğini belirterek, "Hayata geçirilen e-randevu hizmetinden, Türkiye’de bulunan toplam 231 rehberlik ve araştırma merkezinden 350 bin engelli bireyin yararlanmasını öngörüyoruz" dedi.
Yeni sistem sayesinde engellilerin randevu almak için RAM’lara gelmesine gerek kalmayacağını, bu şekilde onlara büyük bir kolaylık sağlanacağını vurgulayan Tırnakçı, bundan sonraki süreçte, velilerin raporlarını yanlarında taşımak zorunda kalmayacaklarını, RAM’ların elektronik olarak engellilerin raporunun geçerlilik süresini ve kodunu takip edebileceğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.