Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enerji Harcamasını Değiştirecek Teknoloji

Bahçeşehir Üniversitesi, Virginia Tech Üniversitesi Advanced Research Institute işbirliğiyle BAU-Bemoss Enerji Yönetimi Laboratuvarını açtı.Kurulan BAU-Bemoss Enerji Yönetimi Laboratuvarı’nda binalarda enerji verimliliğinin artırılması...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeşehir Üniversitesi, Virginia Tech Üniversitesi Advanced Research Institute işbirliğiyle BAU-Bemoss Enerji Yönetimi Laboratuvarını açtı.
Kurulan BAU-Bemoss Enerji Yönetimi Laboratuvarı’nda binalarda enerji verimliliğinin artırılması için akıllı teknolojiler konularında lisans öğrencilerine eğitimlerin verilmesi ve aynı konuda araştırma çalışmalarının yapılması hedefleniyor. Ayrıca binalarda enerji yönetiminin sağlanabilmesi için Virginia Tech Üniversitesi Advanced Research Institute tarafından geliştirilmiş açık kaynak kodlu Bemoss yazılımı üzerinden, aydınlatma, priz ve ısıtma-soğutma sistemleri gibi farklı fonksiyonları uzaktan yöneterek enerji tasarrufu sağlayacak sistemlerin geliştirilmesi de amaçlanıyor.
"Enerjiyi ne kadar kullanacağımıza kendimiz karar verebiliyoruz"
Virginia Tech Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Saifur Rahman akıllı ev sistemlerinin enerji tasarrufu sağlamada ne kadar önemli olduğunu belirtirken, "Aynı laboratuvardan daha önce Amerika Virginia’da da görmüştüm. Biz de aynı laboratuvara sahibiz. Burada da bunun yeni ve küçük bir versiyonunu görüyorum ve bu yüzden mutluyum. Bizler enerjiyi evlerimizde ışıklandırma, havalandırma ve ısınma için kullanıyoruz. Bemoss’u kullanarak hem enerji hem de zaman tasarrufu sağlıyoruz. Böyle bir sistem olmadığında enerji sürekli olarak çalışır ama Bemoss gibi akıllı ev sistemine sahipsek enerjiyi ne kadar kullanacağımıza kendimiz karar verebiliyoruz. Türkiye bu tarz sistemleri kullanabilmek için çok uygun bir yapıya sahip. Fabrikalarda, üniversitelerde, işletmelerde, evlerde bu tarz sistemleri kullanarak enerji verimliliği sağlanabilir. Virginia’da böyle bir sistem kurabilmek için Amerikan hükümetinden yüklü bir yardım aldık ve ekibimizle bir yazılım oluşturduk. Geliştirmeye de devam ediyoruz. Bahçeşehir Üniversitesi’nin akademisyenlerini bu konuda çok heyecanlı ve hevesli gördüm. Öğrenmeye ve gelişmeye açıklar. Bizde bulunan örneğin çok iyi benzeri olan bir laboratuvarı burada kurmayı başarmışlar" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.