Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emine Örnek okulları Japonya'yı fethetti!

Emine Örnek Okulları 6.sınıf öğrencileri 3-8 Ağustos 2016 tarihleri arasında Japonya’nın Niigata şehrinde yapılan “Natural Disaster Youth Summit and Kotolympic , iEARN Taisho Koto Project” – Doğal Afetler Gençlik Zirvesi ve İEARN Taisho Koto Projesi/Kotolympic Sanat Festivali’ne katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emine Örnek okulları Japonya'yı fethetti!
Dünya’nın farklı yerlerinden katılan 10’dan fazla ülkeyi temsilen 100’ü aşkın öğrenci ve öğretmenin bulunduğu bu organizasyona Türkiye’yi temsil etmek üzere sadece Emine Örnek Okulları davet edildi.

Doğal Afetler Zirvesi’ne katılan 11 öğrenci, İngilizce Öğretmeni rehberliğinde organizasyondan önce yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiler. Bu çerçevede Nilüfer Belediyesi ziyaret edilerek bölgemizde oluşan doğal afetler konusunda yapılan hazırlıklar ve alınan tedbirler ile ilgili görüşmeler yapılarak, yetkililerden bilgi alındı. Ayrıca Bursa Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı Afet Eğitim Merkezi ziyaret edildi. Burada kurulmuş olan Simülasyon Merkezi’nde öğrenciler Deprem, Yangın, Sel ve Fırtına gibi doğal afetlerin simülasyon edildiği ortamlarda bizzat bulunarak, bu olayların yaşanırken etkilerini ve neler yapılması gerektiğini yaşayarak gördüler.

Bu ön çalışmalar sonucunda Emine Örnek Okulları öğrencileri Japonya’daki organizasyonda sergilenmek üzere bir Türkiye Deprem Haritası oluşturup beraberinde ülkemizde gerçekleşen Doğal Afetler ile ilgili bilgilerin sunulacağı İngilizce bir dokümantasyon hazırladılar. Doğal Afetler Gençlik Zirvesi’nde Türkiye’yi temsilen katılan Emine Örnek Okulları öğrencileri tarafından yapılan İngilizce sunum ve düzenlenen sergi standı büyük beğeni topladı.

Aynı tarihlerde Niigata/Japonya’da gerçekleştirilen ve ülkenin en büyük sanat festivallerinden biri olarak kabul edilen 64. Kotolympic Art Festival çerçevesinde öğrenciler geleneksel bir Japon çalgısı olan Taisho Koto ile performans göstermek üzere sahnede yer alarak farklı ülkelerden gelen ve yüzlerce kişiden oluşan büyük bir koronun parçası oldular.

Toplam 5 gün süren bu sanat olimpiyatlarında öğrenciler ayrıca yöresel kıyafetleriyle muhteşem bir halk oyunları gösterisi sergileyerek herkesin hayranlığını kazandılar.

Çok değişik ülke ve kültürden gelen gençlerle ortaklaşa yapılan çalışmalar paralelinde kurdukları iletişim, hediye değişimi vb sosyal etkileşimlerle yabancı dillerini geliştirme ve farklı kültürleri tanıma imkanı buldular. Bu faaliyetlerde gösterdikleri performans ve başarı nedeniyle Emine Örnek Okulları öğrencileri 2 yıl sonra düzenlenecek bir sonraki organizasyona Yönetim tarafından davet edildiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.