Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elazığ’da 58 hafız mezun oldu

Elazığ’da hafızlık eğitimi alan 58 erkek öğrenci mezun oldu.Elazığ İl Müftülüğüne bağlı Altınçevre ve Harput Hacı Ahmet Başaran Kur’an Kursun’da hafızlık eğitim alan 58 öğrenci mezun oldu. İzzet Paşa Camisinde düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elazığ’da 58 hafız mezun oldu

Elazığ’da hafızlık eğitimi alan 58 erkek öğrenci mezun oldu.

Elazığ İl Müftülüğüne bağlı Altınçevre ve Harput Hacı Ahmet Başaran Kur’an Kursun’da hafızlık eğitim alan 58 öğrenci mezun oldu. İzzet Paşa Camisinde düzenlenen programla öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Kur’an-ı Kerim’i bir hayat rehberi haline getirmenin önemli olduğunu belirten Vali Yardımcısı Mustafa Temiz, "Bizim gerek devlet gerek anne babalar olarak en önemli görevimiz çocuklarımıza gerçek İslam dinini öğretmektir. Dini gerçek kaynağından öğretmek çok önemli. Dinimiz en temel kaynağı da Kur’an-ı Kerim’dir. Bu anlamda hafızlık çok önemli bir noktada duruyor" dedi.

Elazığ’da yıllardır hafızlık eğitiminin verildiğini dile getiren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, "Elazığ’da yetişen hafızlar dünyanın dört bir tarafında Kur’an-ı Kerim’i okuma icraatını gösteriyor. Elazığ yetiştirdiği hafızlarla meşhurdur. Elazığ yıllarca ülkemize ve dünyaya hafız kazandırmakla meşhur bir ildir" ifadelerini kullandı.

Elazığ’da bu yıl 58’i erkek olmak üzere 76 öğrencinin hafız olduğunu aktaran İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya da, "Şuanda 386 öğrencimiz hafızlık eğitimi alıyor. Elazığ’da toplamda 4 bine yakın öğrencimiz ise Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için çaba sarf ediyor" ifadelerini kaydetti.

Programa, Vali Yardımcısı Mustafa Temiz, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve davetliler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.