Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekmek Arası Kariyer, yöneticileri öğrencilerle buluşturdu

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İşletme Kulübü’nün, bu yıl 10’uncusunu düzenlediği ’Ekmek Arası Kariyer’ etkinliği Türkiye’nin önemli şirketlerinin üst düzey yöneticilerini öğrencilerle bir araya getirdi.’Ekmek Arası Kariyer’...

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İşletme Kulübü’nün, bu yıl 10’uncusunu düzenlediği ’Ekmek Arası Kariyer’ etkinliği Türkiye’nin önemli şirketlerinin üst düzey yöneticilerini öğrencilerle bir araya getirdi.
’Ekmek Arası Kariyer’ etkinliği Beşiktaş Balmumcu Mercure Otel’de düzenlendi. Toplam 9 oturum olarak gerçekleşen etkinlikte lider firmaların üst düzey yöneticileri öğrencilerle bir masa etrafında buluştu.
"Katılımcıları firmalar seçti"
İşletme Kulübü, etkinliğin organizasyonunda farklı bir yönteme başvurdu. Öğrencilere üst düzey yöneticilerle yüz yüze görüşme imkanı veren etkinliğin başvuruları, www.kariyer.net üzerinden CV doldurularak gerçekleştirdi. Şirketler aradıkları profillere uygun adayları oturumlarına davet etti. Özgeçmişleri ile birlikte gelen öğrenciler, şirketlerle birebir temas halinde bir yandan sandviçlerini yiyip içeceklerini içerken bir yandan da staj ve iş olanakları üzerine konuştul.
Öncü şirketler ile kariyerde kazanım
Etkinlik, katılımcıların firmalarını tanıttıkları sunumlar ile başladı. Bir holdingin İnsan Kaynakları Müdürü İlke Kılıç, çalıştığı holdingin vizyonunun iş dünyası ve insan yaşamının gereksinimleriyle doğanın sürdürülebilirliği arasında denge kurabilmekten geçtiğini belirterek holdingin kendi içinde yapı, tüketim, dağıtım, sağlık ve diğer hizmet grupları şeklinde ayrıldığını açıkladı.
Bir başka holdingde İnsan Kaynakları Uzmanı olan Sevde İsteyin, şirketin kuruluşundan bahsetti ve sektöre hangi kanallardan giriş yaptıklarını açıkladı. İsteyin, ardından işe alım sürecinden bahsederek üniversite yıllarında geçirilen dört sene içerisinde çeşitli aktivitelerde bulunulup öğrenci kulüplerinde aktifliğin işe alım sürecindeki önemini vurguladı.
Bir diğer katılımcı firmaya bağlı olan pladis, etkinliğin sonuna doğru tüm öğrencilere ayrı vakit ayırarak katılımcılara mülakat deneyimi kazandırdı. Etkinlik sonunda Proje Lideri tarafından her katılımcı firma adına fidan bağış belgesi takdim edildi.
Ekmek Arası Kariyer etkinliğinde katılımcı firma, yaptıkları çekiliş ile bir şanslı öğrenciye bilgisayar hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.