Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitimli Kadınların Çalışma Hayatına Katılım Kararları Bau’da Masaya Yatırılıyor

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM)’ın kadınların işgücüne katılım oranlarının düşüklüğüne odaklanarak yürüttüğü "Eğitimli Kadınların Çalışma Hayatına Katılım Kararları” başlıklı...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM)’ın kadınların işgücüne katılım oranlarının düşüklüğüne odaklanarak yürüttüğü "Eğitimli Kadınların Çalışma Hayatına Katılım Kararları” başlıklı saha çalışmasının sonucu 8 Haziran Çarşamba günü yapılacak sunum ile ilk kez kamuoyu ile paylaşılacak.
Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM)’ın, Türkiye’de gerek iş gücü piyasasının gerek toplumsal düzenin önemli yapısal sorunlarından biri olan kadınların işgücüne katılım oranlarının düşüklüğüne odaklanarak yürüttüğü "Eğitimli Kadınların Çalışma Hayatına Katılım Kararları” başlıklı, TÜBİTAK tarafından desteklenen ve kapsamlı bir saha çalışması sonucunda yazılan proje raporu Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Konferans Salonu’nda ilk kez sunulacak. Sunumun ardından bu doğrultuda kadın işgücüne katılımı ve kadın istihdamı üzerine uzun yıllardır çalışmış olan akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının katılacağı bir panel düzenlenecek.
70 kadınla derinlemesine görüşmelerin, İstanbul, Urfa, Erzurum, Zonguldak ve Antalya’da odak grup çalışmalarının yapıldığı proje kapsamında Türkiye çapında temsil gücü olan 3 bin 600 kişilik bir anket çalışması da yürütüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.