Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitimlerini Hastane Sınıfında Tamamladılar

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi gören kalp, kanser, böbrek ve enfeksiyon hastası çocuklar bu yıl eğitimlerini hastane sınıfında tamamladı.Tüm Türkiye’de bugün karne heyecanı ve sevinci yaşandı. Karne...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde tedavi gören kalp, kanser, böbrek ve enfeksiyon hastası çocuklar bu yıl eğitimlerini hastane sınıfında tamamladı.
Tüm Türkiye’de bugün karne heyecanı ve sevinci yaşandı. Karne heyecanı okulların yanı sıra bazı hastanelerde de yaşandı. Bunlardan biri de Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi oldu. Balcalı Hastanesi yönetimi uzun süre hastanede kalan ve okul çağına gelen çocukların eğitimden geri kalmaması için hastanede bir odayı sınıfa çevirdi. 4 yıl boyunca bağımsız olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaşmalı olarak eğitim veren hastane sınıfı 2 yıl önce hastaneye en yakın okul olan TOKİ Köprülü İlkokulu’na bağlandı. Okuldan görevlendirilen Gül Akbulut isimli öğretmen hasta çocuklara eğitim vermeye başladı. Gül Akbulut, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde kanser, kalp, böbrek ve enfeksiyon hastası kimi ise teşhisi bile konulamayan çocuklara bir yıl boyunca eğitim verdi. Çocuklar hasta olmalarına rağmen eğitimlerinden geri kalmamak için sınıfa gelip burada öğretmenlerini dinleyip bir yıl boyunca ders yaptı.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş, çocukların tedavi görürken aynı zamanda eğitimlerinin de yarıda kalmaması için Balcalı Hastanesi olarak üzerilerine düşen görevi yerine getirdiklerini belirterek, "Çocukları biliyorsunuz hastalıkları nedeniyle okula gidemiyorlar ve eğitimlerini burada tamamlıyoruz. Okulumuz bu öğrencilere uzun yıllardır desteğini sağlıyor. Bugün de çocuklarımızın karnelerini burada vermek nasip oldu güzel bir tören olduğunu düşünüyorum. Bu sınıf uzun zamandır var özellikle kronik hastası olan ya da kanser hastası olan okula gidemeyen çocukların eğitimlerini burada tamamlayıp ya da destek veriyoruz, buranın çocuklar için gerçekten ciddi bir ihtiyacı karşıladığını düşünüyoruz" dedi.
Öğretmen Gül Akbulut ise hastane sınıfının uzun süre yatakta tedavi gören çocukların eğitimlerine devam edebilmesi için açıldığını belirterek, "Burası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş bir sınıf. Burası hastaneye en yakın okula bağlı bir sınıf. Burada çocuklar rahatsızlıklarından dolayı 10 günden fazla kalıyorlar. Eğitimden uzak kaldıkları için burada biz normal programlarını devam ettiriyoruz. İki öğrencimiz var bizim daimi hastalar biri 2 yıldır diğeri 4 yıldır burada okuma yazmayı öğrendiler, bugün onlara karne verdik" diye konuştu.
Hastaneye yüksek ateş ve ayak şişliği şikayetiyle gelen ancak bir türlü teşhis konulamayan Enes Mazzı 2 haftadır hastanede olduğunu okuldan geri kalmamak için hastane sınıfına geldiğini söyledi. 1 aydır böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle hastanede kalan 7 yaşındaki 1. sınıf öğrencisi Rümeysa Sol da eğitimden geri kalmamak için 1 aydır hastane sınıfında eğitim görüyor. Hastane sınıfında uzun süredir eğitim gören Suriyeli bir çocuk da Yıldızdaş’tan belge aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.