Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitimde Yabancı Dilin Önemi

Marmara Eğitim Kurumları İlk ve Ortaokul Müdürü Ahmet Bölük, birden fazla yabancı dil öğrenmenin çok önemli olduğunu söyledi.Günümüzde oldukça ön planda olan yabancı dil öğreniminin önemini kavramış bir eğitim anlayışına sahip...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 09:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 09:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marmara Eğitim Kurumları İlk ve Ortaokul Müdürü Ahmet Bölük, birden fazla yabancı dil öğrenmenin çok önemli olduğunu söyledi.
Günümüzde oldukça ön planda olan yabancı dil öğreniminin önemini kavramış bir eğitim anlayışına sahip olduklarını ifade eden Marmara Eğitim Kurumları İlk ve Ortaokul Müdürü Ahmet Bölük, ‘’Şu anda bir veya birden fazla yabancı dil öğrenimi çok önemli. Biz de bu bilince sahip bir şekilde, hem Türk hem de yabancı öğretmenlerle, anaokulundan başlayarak üniversiteye kadar özellikle İngilizce eğitimine gereken önemi veriyoruz’’ dedi. Eğitim sisteminde uluslararası projelerin ve sistemlerinin gerekliliği üzerinde de duran Bölük, ‘’İlköğretim ve lisede uluslararası projelerde yer alıyoruz. Türkiye’de sınav sistemi diye bir gerçek var. Biz Türk eğitim sistemi müfredatı ile Bacolary sistemini birbirine entegre ederek, iki sistemi paralel yürütme çabası içindeyiz’’ ifadelerinde bulundu.
‘’SOSYAL AKTİVİTELERLE DERSLER BİR ARADA GÖTÜRÜLMELİ’’
Akademik çalışmalar kadar sosyal etkinliklerin de öğrencilerin hayatında önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Bölük, ‘’Öğrencinin kendisine özgüven duyması, grup içerisinde çalışabilmesi, özel yeteneklerinin ortaya çıkarılması için sosyal etkinliklere de önem veriyoruz. Bu nedenle birinci sınıftan itibaren çocuklarımızı spora, müziğe ve görsel sanatlara yönlendiriyoruz. Biz bugün yetişkinlerin en büyük eksiği bir hobisinin olmaması. Bu nedenle amacımız, şimdiden öğrencilerimizin gelecekte bir hobilerinin olmasını sağlamak’’ diye konuştu.
ÖĞRENCİLER YAZARLARLA BULUŞUYOR
Bu sene hayata geçirdikleri yeni bir uygulamadan da söz eden Ahmet Bölük, ‘’Bu uygulama ile yazarlarımızı ve öğrencilerimizi bir araya getiriyoruz. Yazarlarımızdan da gereken desteği aldık. Son olarak Tülin Kozikoğlu misafirimiz oldu. Yazarımız okula gelmeden önce kendisinin dondurma temalı bir kitabını öğrencilerimiz okudular ve hazırlıklarını yaptılar. Yazarımız buraya geldiğinde bir saat kütüphane etkinliği yaptılar. Bir yazar bir kitabı nasıl yazar bununla ilgili konuştular. Daha sonra her şube adına öğrencilerle dondurma külahı yaptılar. Etkinlik sonunda hem yazarımız hem de öğrenciler etkinlikten memnun kaldılar. Gelecek günlerde de bütün sınıflara aynı uygulamaları yapmaya devam edeceğiz’’ diyerek konuşmasını bitirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.