Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitimde tam gün uygulamasına destek

Öğretim Görevlisi Ahmet Ceylan, Tam Gün Eğitime Destek Verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitimde tam gün uygulamasına destek
Başbakan Binali Yıldırım’ın 2019 yılına kadar ikili öğretime son verileceği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ceylan, kararı doğru bulduğunu söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım, 2019 yılının sonuna kadar ikili eğitimin sona ereceğini ve tam gün eğitime geçileceğini söyledi. Özellikle genç nüfusunun yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu’da bunun uygulanabilmesi için derslik açığının kapatılması gerektiğini belirten eğitimciler, kararı doğru bulmakla birlikte yetersiz olduğunu ifade etti. Öncelikle kararın hem öğrencilere hem de öğretmenlere hayırlı olmasını dileyen Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ceylan, kararı doğru bulduğunu fakat pratikte bazı sıkıntıların yaşanabileceğini kaydetti. Ceylan, “Türkiye’de sınıf mevcutlarının 100’leri bulduğu, her sınıfta 100 öğrencinin bulunduğu dönemleri yaşadık. İkili eğitim ile beraber sınıf mevcutlarının 150 hatta 200’e kadar çıktığı dönemleri gördük, yaşadık. AK Parti’nin yaklaşık 13-14 yıllık icraatları içerisinde eğitime aslan payı ayırdığını biliyoruz. Fiziki mekanlar geliştirildi, otomasyon ve bilgisayarlı eğitime geçildi, öğretmen ve derslik sayısı arttı. Fakat eğitimin kalitesinde bir ilerleme yok. Bunun en önemli sebebi eğitimi, insan yetiştirmeyi kendine dert edinmiş ve bunu bir sanatkar ruhu ile yapan öğretmen sayısının azlığıdır” dedi.
Tekli eğitimin özellikle genç nüfusunun yoğun olduğu illerde ilk başlarda sıkıntılara neden olabileceğine işaret eden Ceylan, bu illerde sınıf mevcutlarının 70-80’leri bulabileceğini, bunun da zamanla giderilebileceğini ifade etti. Ceylan, Türkiye’deki 81 ilin 60 veya 65’inde tekli eğitimin uygulanabileceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.