Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim-bir-sen İlksan’ı Topa Tuttu

Sağlık Ve Sosyal Yardımla İlgili Meselelerde Öğretmenleri Birbirlerine Yardım Edici Duruma Getirmek Maksadıyla Kurulan Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık Ve Sosyal Yardım Sandığı’na (ilksan) Bir Tepki De Bursa’dan Geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 13:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 13:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim-bir-sen İlksan’ı Topa Tuttu
Sağlık ve sosyal yardımla ilgili meselelerde öğretmenleri birbirlerine yardım edici duruma getirmek maksadıyla kurulan Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı’na (İLKSAN) bir tepki de Bursa’dan geldi.
73 yıl öncesinin sosyo-ekonomik şartlarında kurulan İLKSAN’ın artık üye öğretmenlerine kazandırmadığı gibi zarar eder hale geldiğine dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, İLKSAN’ı eleştirerek, seçimlere boykot çağrısı yaptı. 1943 yılında 4357 sayılı kanun ile kurulduğu günden bugüne İLKSAN’ın aynı mantıkla hareket ettiğini belirten Şeker, “O gün nasıl kurdularsa bugün hâlâ aynı mantıkla yönetiyorlar. Türkiye’de her şey değişmiş, İLKSAN bu değişimden hiçbir nasip almamış. Öğretmenler sandığa üye olmaya mecbur edilerek, maaşlarından yüzde 2 oranında kesinti yapılıyor” dedi.
İLKSAN konusunda günahı olmayan bir sendika varsa, o da Eğitim-Bir-Sen olduğunu ifade eden Başkan Şeker, “Biz sizin batık geminizin kaptanı olmayacağız. Şu anda 265 bin üyesi var, ayda ortalama 50 TL kesinti yapılıyor ve bu paranın nasıl değerlendirildiğinin ekonomik parametreleri belli bile değil. Bu geminin battığını biz biliyor ve ilan ediyoruz” diye konuştu. Nisan ayında yapılacak seçimlerde dibi delik İLKSAN’a oy atmanın sandığın geleceğine hiçbir katkısı olmayacağını vurgulayan Numan Şeker, “Batmış olan bir sandığı bu saatten sonra kurtarmak pek mümkün görünmüyor” şeklinde konuştu.
Eğitim-Bir-Sen’in Türkiye’de İLKSAN üyesi 70 bin üyelerinin olduğunu hatırlatan Şeker, “Sendikamız, üyelerinin ve mağdur olan tüm sandık üyeleri adına toplu sözleşmede İLKSAN üyeliğini zorunlu olmaktan çıkardı. Ama kar destanı yazdıklarını iddia eden İLKSAN yönetimi, tek geliri olan zorunlu kesintiden vazgeçemeyerek mahkeme kapısına koştu. İLKSAN, 100 milyon TL’nin üzerinde sosyal yardım yapmış. Buradan soruyoruz, faizli parayı İLKSAN verince sosyal yardım mı oluyor? Biz sendika olarak, iflah olmayacağını düşündüğümüz İLKSAN seçimlerini boykot ediyoruz. Aksini iddia eden İLKSAN’ın tüm sosyo-ekonomik gerçekleri eğitim çalışanlarına açık, şeffaf ve mertçe paylaşmasını istiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.