Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eğitim-bir-sen, Doğu Ve Güneydoğu Bölgeleri Şube Başkanlarıyla Biraraya Geldi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere, istihdamda güçlük çekilen yörelerde öğretmen istihdamının kalıcı hale getirilerek, sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulması...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere, istihdamda güçlük çekilen yörelerde öğretmen istihdamının kalıcı hale getirilerek, sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulması ve görev yapan öğretmenlere ek tazminat verilmesi gerektiğini söyledi.
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki şube başkanlarıyla bir araya gelerek, yaşanan sorunları masaya yatırarak çözüm önerilerine ilişkin istişarelerde bulundu.
Yalçın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere, istihdamda güçlük çekilen yörelerde görev yapan eğitim çalışanlarının çalışma şartlarının bir an evvel iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, “Öğretmen açığı, ücretli öğretmenlik vb. uygulamalar yerine kadrolu öğretmen atanarak kapatılmalıdır. Bu bölgelerimizde öğretmen istihdamı kalıcı hale getirilerek, sorunlar ivedilikle çözüme kavuşturulmalı, görev yapan öğretmenlere ek tazminat verilmelidir” ifadelerini kullandı.
Bingöl’de yapılan çalıştayda, sorunlar ele alınarak, çözüm önerileri görüşüldü. Çalıştayın sonunda, daha fazla zaman geçirilmeden çözümüne yönelik adım atılması istenen konulardan bazıları şöyle sıralandı:
“Bölgede yaşanmakta olan terör olaylarından kaynaklanan mağduriyetlerin giderilmesi, eğitim-öğretimdeki aksamaların telafisi için verilen eğitimler olumlu olmakla birlikte daha etkin hale getirilmelidir. Ücretli öğretmenlik gibi istihdam biçimleri eğitime, öğrencilere katkı sağlamaktan uzaktır. Öğretmen açığının kadrolu öğretmenlerle kapatılması elzemdir. Öğretmenlerin bölgede uzun süreli isteğe bağlı olarak kalmasını sağlayacak politikalar geliştirilmeli, söz konusu bölgelerde görev yapan eğitim çalışanlarının çalışma şartları iyileştirilmeli ve kendilerine ek tazminat ödenmelidir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.