Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Üniversitesi rektörlük seçimlerinde öne çıkan isim: Tahir Yağdı

Salı günü yapılacak Ege Üniversitesi rektörlük seçimlerinde en iddialı adaylardan biri olan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Tahir Yağdı, üniversiteyi değişen dünyanın değişmeyen markası yapmak için çalışacağını belirterek projelerini...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Salı günü yapılacak Ege Üniversitesi rektörlük seçimlerinde en iddialı adaylardan biri olan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Tahir Yağdı, üniversiteyi değişen dünyanın değişmeyen markası yapmak için çalışacağını belirterek projelerini anlattı.
"İste, inan, üret ve paylaş" sloganı ile yola çıkan Ege Üniversitesi Rektör Adayı Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Tahir Yağdı, Ege Üniversitesi’nin 61. yılında "İnsan, Çevre, İnovasyon, Yerleşke, Üretim ve Sistem" ana başlıkları ile "6.1" adını verdiği projelerini anlattı. Prof. Dr. Yağdı, üniversiteyi değişen dünyanın değişmeyen markası yapmak zorunda olduklarını, bir kişi kalmış gibi çalışıp bin kişiymiş gibi paylaşacağını ve dünyayı toplumla birlikte daha güzel, daha kolay hale getirmek için çalışacağını söyledi.
"Bu dönem güzel bir fırsat"
Seçim öncesi konuşan Prof. Dr. Yağdı, "İzmir’in en güzide üniversitelerinden biri olan Ege Üniversitesi, çok güzel bir seçim yapacak. Kendisine yakışan, Türkiye’nin önünü açacak kurumlardan biri olduğunu gösterecek bir sonuca bence imza atacak. Bu değişen dünyada artık koşmanın bile yeterli olmadığı bu dönemde Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak kurumlardan biri olan Ege Üniversitesini hep birlikte istediğimiz noktaya getirebilme adına bu dönemin güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum" dedi.
"Ulaşabilen ve ulaşılabilen rektör"
Rektör seçilirse Ege Üniversitesini toplumla barışık, topluma ulaşabilen, toplumun ulaşabildiği bir üniversite yapmak istediğini kaydeden Yağdı, "Tabii bunu yaparken yönetici olarak da ulaşılabilen, kendisi de ulaşabilen, konuşulabilen, konuşulduğunda anlaşılabilen, anlaşılan işi yapabilen, bunu yaparken de adalet duygusundan uzaklaşmayan bir yönetici olmaya çalışacağım. Bir yöneticinin ulaşılabilir olması gerekir ancak ulaşılabilir olmak tek başına yeterli olmayabilir. Aynı zamanda ulaşabilen biri olması gerekiyor. Toplumun üniversiteye ulaşabilmesi, üniversitenin de insanlara ulaşabilmesi, toplumla bütün halinde olması gerekiyor. Çalışırken bir kişi gibi düşünüp, paylaşırken bin kişi olduğumuzu hiçbir zaman aklımdan çıkarmayacağım. Yaşadığımız dünyayı, birbirimiz için daha güzel, daha kolay hale getirmek için çalışacağım" diye konuştu.
"İste, inan, üret ve paylaş"
Adaylığını açıklarken, ’İste, inan, üret ve paylaş’ sloganı ile yola çıktığını hatırlatan Prof. Dr. Yağdı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İstemeden bir işe başlayamıyorsunuz ama devam etmek için inanmanız gerekiyor. İyi bir şekilde sonlandırabilmeniz için de üretmeniz gerekiyor. Üretmediğiniz zaman fikirlerinizin çok bir anlam ifade etmediğini görüyorsunuz ama en önemlisi bu ürettiklerinizin paylaşılabilir olması gerekiyor. Sahip olduklarımla yetiniyorum ama hiçbir zaman aramaktan vazgeçmiyorum. Sahip olduğumuz değerlerle gurur duyacağız, onlarla yetineceğiz ama hiçbir zaman araştırmaktan, daha ileriye bakmaktan vazgeçmeyeceğiz."
Yağdı’nın 6.1 projesi
Üniversitenin 61. yılında ’6.1’ adını verdikleri projelerini de anlatan Yağdı, şu ifadelere yer verdi: "Altı tane değişmez ana bileşenden oluşan projeler bütünümüz var. Bir tanesi, her zaman ilk sırada olması gereken insan. Eğer iyi insan, eğer mutlu insan, eğer huzurlu insan olursa ancak onun üzerine bir şeyler ekleyebilirsiniz. İkinci olmazsa olmazımız çevre bilinci. Çevresiyle barışık, ekosisteme duyarlı, dünyayı güzelleştirmeye çalışan bir anlayışa sahip olmamız lazım. İyi bir çevre bilincine sahip iyi bir insan, inovatif olabilir. Üçüncü bileşenimiz o nedenle inovasyon. Ege Üniversitesi, çok iyi bir yerleşkeye sahip olacak. Kendi kendine yeten, modern, projeleriyle uyumlu, çevreci, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerjilerin örneklerini gördüğümüz bir yerleşke olacak. Böyle bir yerleşkede insanlar da üretken olacaklar ve sonuç olarak iyi bir sistem oluşturmuş olacağız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.