Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de 55 bin öğrenci karne aldı

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi sona ererken Edirne merkez ve ilçelerinde 55 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2017 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2017 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi sona ererken Edirne merkez ve ilçelerinde 55 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Edirne İnönü İlkokulunda, Edirne Valisi Günay Özdemir’in katılımıyla karne dağıtım töreni düzenlendi. Edirne Valisi Günay Özdemir, sınıflardaki öğrencilerle tek tek ilgilenerek karnelerini takdim etti. Vali Özdemir, minik öğrencilere ara tatili döneminde neler yapmaları gerektiği konusunda da önerilerde bulunarak, öğrencilerden kitap okuma sözü aldı.

"Başarılı bir yarıyıl geçti"

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemini sağlıklı bir şekilde bitirdiklerini anlatan Vali Özdemir, "55 bin öğrenci 4 bin 200 öğretmenimiz ara tatile giriyor. Eğitim ve öğretim yılı olarak başarılı bir yıl geçirdik. Edirne’nin eğitim ve öğretiminde akademik anlamda Türkiye’nin başarılı illerinden birisi. Velilerimize ayrıca teşekkür ederim hem öğrencilerimize hem de eğitim sistemimize sahip çıktılar. Hedefimiz olan 2013’e kadar bütün altyapı ve teknik yatırımları yapağız" ifadelerini kullandı.

"Özel bir ilkokulumuz"

İnönü İlkokulunda öğretmenlerin kadın olmasına dikkat çeken Vali Özdemir, "İnönü okulunun özelliği bütün öğretmenlerimizin bayan olması ve okulumuzun girişinden itibaren bayan eli dediği düzeniyle tertibiyle her şeyi ile görülüyor. Özel ve örnek bir ilkokulumuz. Biz bu okulumuzu çok seviyoruz" dedi.

"Tüm öğretmenler bayan"

Okulda görev yapan 12 öğretmenin de kadın olduğunu söyleyen Okul Müdürü Esen Altınbalık, "Tüm öğretmenlerimizin bayan olması pozitif olarak yansıyor. Bazen erkek gücüne, enerjisine ihtiyacımız olduğu zamanlar da oluyor ama bayan öğretmenler olarak sıkıntı yaşamıyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.