Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eba 2. Fen Deneyleri Video Yarışması Ödül Töreni

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Dijital dönüşümün, eğitim ortamında da uygulanmasında, eğitimin dijital imkanlar ile zenginleştirilmesi, kolaylaştırılması ve yaygınlaştırılması konusunda pek çok ülkenin geç kaldığını görüyoruz...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, “Dijital dönüşümün, eğitim ortamında da uygulanmasında, eğitimin dijital imkanlar ile zenginleştirilmesi, kolaylaştırılması ve yaygınlaştırılması konusunda pek çok ülkenin geç kaldığını görüyoruz ama Türkiye için durum böyle değildir. Bizim eğitim teknolojileri alanında adı konmuş, standartları, takvimi, hedefleri netleşmiş bir politikamız var” dedi.
EBA 2. Fen Deneyleri Video Yarışması Ödül Töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Programda açıklamada bulunan Bakan Avcı, deneyin bir ders etkinliğinin olmasının yanı sıra başka anlamlarının da olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“Deney, sabrı, vazgeçmemeyi, sonuç alana kadar gayretlerini sürdürmeyi öğreten bir özelliğe sahiptir. Bu çalışmalarımız tabiattaki ve canlılar dünyasındaki zenginlikleri keşfetme arzusunun ve insanlara faydalı olmanın peşinden giden bütün bilginlerin heyecan ve tutku dolu maceralarına ortak olma duygusunu da taşıyor. Bütün teknolojik aygıtların temelinde, tabiatı iyi gözlemlemekten elde edilen bilgiler var. Bu aygıtların çalışma prensipleri, yapıları evrenin ve tabiatın kuruluş kanunlarına aykırı olmadığı gibi onlarla uyum içindedir. Bilimin insanlığın faydası için olduğunu kabul etmezsek, işte o zaman bilimin ve teknolojinin dünyayı yok edebilecek bir acımasızlıkta üretim yapabileceğini, savaşlara, tabiatın geri dönülemeyecek bir şekilde kirlenmesine, tahrip edilmesine yol açabileceğini unutmamamız gerekiyor. Dünyanın kurumsal nitelikte örgün eğitim alanında en büyük eğitime destek portalı olan Eğitim Bilişim Ağı’nın öğretmenlerimizin elektronik içerik üretme süreçlerine katılması ile birlikte daha da zenginleşeceğini, bütün dünyaya örnek olacak dev bir içerik kütüphanesi olacağı ümidinde bulunuyorum.”
Öğretmenlerin elektronik ders içerikleri kullanma ve hazırlamada büyük bir heves ve gayret içinde olduğunu ifade eden Avcı, “Diğer ülkeler, öğretmenleri teknolojiye alıştırmanın yollarını ararken, bizim öğretmenlerimiz kendi ürettikleri e içerikleri EBA üzerinden sunuyorlar, daha da fazlasını sunacaklar ve biz bu aşamada çok önemli mesafeleri almaya başladık. Dijital dönüşümün eğitim ortamında da uygulanmasında eğitimin dijital imkanlar ile zenginleştirilmesi, kolaylaştırılması ve yaygınlaştırılması konusunda pek çok ülkenin geç kaldığını görüyoruz ama Türkiye için durum böyle değildir. Bizim eğitim teknolojileri alanında adı konmuş, standartları, takvimi, hedefleri netleşmiş bir politikamız var. Fatih ile eğitim teknolojileri alanında biz başkaları tarafından tayin edilmiş bir sürece kıyısından dahil olmadık. Biz bugün ülke olarak bu alanda öncü ülkeyiz. Fatih Projesi sayesinde kurulan cihazları, işlevsel ve anlamlı kılacak içerikler konusunda da dünyanın her yerinde ve bütün ülkeler nezdinde yaptıkları takip edilen, ne yaptığı ve ne yapacağı merak edilen bir ülkeyiz. Elde ettiğimiz bu statüyü, bilişim sektöründeki değişimin hızına ayak uydurarak devam ettireceğiz. Eğitim teknolojileri alanında merkez ülkelerden biri olma iddiamızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar ise, öğretmenliğin en kutsal meslek olduğunu belirterek, “Eğer ben hayata bir kez daha gelmiş olsaydım öğretmen olmak isterdim. Buradaki öğretmenlere, beni yetiştiren öğretmenlere, Milli Eğitim Bakanlığımıza sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Öğretmenlerimiz kadar bu memleketin kalkınmasına, bu Cumhuriyete katkı veren olmamıştır. Öğretmenlerimiz sayesinde bu seviyedeyiz. İnşallah daha da ileri gideriz. Görüyorum ki bu yolda önemli adımlar atıyoruz” açıklamasını yaptı.
Konuşmaların ardından Özel Bilim Ödülü’ne layık görülen Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Mustafa Gümüş’e ödülünü Prof. Dr. Aziz Sancar takdim etti. Bakan Avcı ve Sancar, diğer ödülleri de takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.