Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyada İlk Kez Drone’lar Üzerinden Akademik Sunum Gerçekleştirildi

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin (İAÜ), Hırvatistan’da düzenlediği "Dijital Teknoloji" Konferansı’nda, dünyada ilk kez "drone"lar aracılığı ile sunum yapıldı.İstanbul Aydın Üniversitesi, Hırvatistan’ın en saygın işletme kurumlarından...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Aydın Üniversitesi’nin (İAÜ), Hırvatistan’da düzenlediği "Dijital Teknoloji" Konferansı’nda, dünyada ilk kez "drone"lar aracılığı ile sunum yapıldı.
İstanbul Aydın Üniversitesi, Hırvatistan’ın en saygın işletme kurumlarından olan Zagreb School of Business ile birlikte, Marketing ve İletişim alanında 2. Uluslararası Bilimsel ve Profesyonel "Fedor Rocco" konferansına ev sahipliği yaptı.
Konferansa akademi ve medya çevrelerinden 200’ün üzerinde katılımcı iştirak etti. Büyük ilgi gören konferansta, dünyada ilk kez "drone"lar aracılığı ile sunum yapıldı.
Zagreb Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Damir Boras ve Zagreb Business School Dekanı Prof. Dr. Lukşa Luliç’in ardından İstanbul Aydın Üniversitesi’ni temsilen açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sedat Aybar, dijital dünyadaki gelişmelerin önemine vurgu yaptı.
Türkiye’de "teknolojik üniversite" sloganıyla tanınan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Zagreb School of Business ile Erasmus+ partneri olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Sedat Aybar, yakın gelecekte kendi kendine öğrenme kabiliyeti olan akıllı robotların yaygın olarak yaşamımıza gireceğini ve insanın bu gelişmelere ayak uydurabilmesi için beynine yerleştirilen ’chip’ler aracılığıyla giderek ’cyborg’laşacağını belirterek, tüm bu gelişmelerin gerçek anlamda bilgi ekonomisine geçişi sağlayacağını vurguladı.
Prof. Aybar, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın katılımcılara özel mesajını iletti ve "Living in a Digital World, Social Aspects" (Digital Dünya’da Yaşamak: Toplumsal Boyutlar) temalı konferansın paydaşı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Türkiye’nin genç ama en büyük vakıf üniversitesi olarak Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de 19 Mart 2016’da gerçekleştirilen bu konferansa katılımı son derece önemli bulduklarını ifade eden Aybar, bu girişimi İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Avrupa’nın saygın üniversiteleriyle yaptığı işbirliklerine değerli bir katkı olarak görüldüğünü sözlerine ekledi.
Zagreb School of Business, Şubat ayı içinde İstanbul’da yapılan EURIE - Avrasya Yükseköğretim Zirvesine de katılmış ve bu akademik işbirliği oradan gelişmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.