Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr. Mustafa Aydın’a Üçüncü Fahri Doktora Ünvanı Veriliyor

Romanya’nın en saygın üniversitelerinden Dimitrie Cantemir Üniversitesi, Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS-EURIE), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Eğitim Ekonomisi İş Konseyi (EEİK) ile İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Romanya’nın en saygın üniversitelerinden Dimitrie Cantemir Üniversitesi, Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS-EURIE), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Eğitim Ekonomisi İş Konseyi (EEİK) ile İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın’a ‘fahri doktora unvanı’ veriyor.
Romanya’nın en köklü üniversitelerinden biri olan Dimitrie Cantemir Üniversitesi, fahri doktora ünvanını Türkiye’den daha önce 2008 yılında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e vermişti.
Dr. Mustafa Aydın’a fahri doktora ünvanı Romanya’nın başkenti Bükreş’te 5 Mayıs 2016 çarşamba (yarın) saat 10’da üniversitede düzenlenecek törende takdim edilecek.
Dimitrie Cantemir Üniversitesi Senato Başkanı Prof. Dr. Corina Adriana Dumitrescu ve üniversitenin rektörü Prof. Dr. Cristiana Cristureanu, Romanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler ve işbirliklerinin her alanda olduğu gibi eğitimde de artırılmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Dr. Mustafa Aydın daha önce Moldova Comrad Üniversitesi ile Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesinden fahri doktora unvanı almıştı. EURAS’ın yanı sıra DEİK Eğitim Ekonomisi İş Konseyinin de başkanlığını yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, fahri doktora ünvanına layık bulunmasının kendisi için çok anlamlı ve onur verici bir değer taşıdığını belirtti.
"ROMANYA İLE ORTAK KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ SÖZ KONUSU"
Türkiye ile Romanya arasındaki ilişkilerin tarihsel değer taşıdığını dile getiren Mustafa Aydın, “İki ülkenin bağları yalnızca aynı coğrafyayı paylaşmakla sınırlı değildir. Ortak kültürel değerlerimiz söz konusu. Bunun getirdiği avantajları eğitim alanında da geliştirmeyi arzuluyoruz. Üniversitenin adını verdiği Dimitrie Cantemir, besteci, müzik kuramcısı, filozof, ansiklopedisyen, filolog, coğrafyacı, tarihçi ve yazar yönleriyle yaşadığı çağın önemli şahsiyetlerinden biri kabul ediliyor. Cantemir, gerek Türk, gerek Romen tarihinde kayda değer bir yere sahip" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.