Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dokuz Eylül Üniversitesi’ne yeni Hukuk Fakültesi binası

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Tınaztepe Yerleşkesi’nde yapımı tamamlanan yeni Hukuk Fakültesi Binası, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ev sahipliğinde açıldı. 4 yılda tamamlanan Hukuk Fakültesi, 26 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Tınaztepe Yerleşkesi’nde yapımı tamamlanan yeni Hukuk Fakültesi Binası, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün ev sahipliğinde açıldı. 4 yılda tamamlanan Hukuk Fakültesi, 26 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde 6 adet anfi, 10 sınıf, 4 bilgisayar odası, 2 adet seminer binası, bir mahkeme salonundan oluşuyor.
Yeni Hukuk Fakültesi Binası açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Köse ve Prof. Dr. Murat Özgören, Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Meltem Kutlu Gürsel ile çok sayıda akademisyen katıldı.
Rektör Füzün: ’’Her işin başı adalet’’
Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, her işin başının bilindiği üzere sağlık değil adalet olduğunu belirterek, “Yeni Hukuk Fakültemizin binasının yapımına 2012 Şubat ayında başladık. Önceki Dekanımız Prof. Dr. Yusuf Karakoç ile planlamasını yaptık. Binamızın yapımında bir önceki Dekanımız Prof. Dr. Veli Özer’in emeği çok büyüktür. Binamızın donanımı ise Büyükşehir Belediyemizin 1 milyon 700 bin liralık desteği ile tamamlandı. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dokuz Eylül Üniversitesi’ne yakışan bir hukuk fakültesi binamız oldu. Yeni binamızda, ülke ve milletini seven, Gazi Mustafa Kemal’in ilkelerine sahip, özgür düşünen hukukçular yetişecek” dedi.
"Şimdi birlik zamanı"
Ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimizi vurgulayan Rektör Prof. Dr. Füzün, “Şimdi, kırgınlıklar zamanı değil, birlikte olma zamanıdır. 15 Temmuz’da, Büyük Önder Mustafa Kemal’in kurduğu cumhuriyetimize ve geçmişten günümüze büyük gelişmeler gösteren demokrasimize hain bir saldırı düzenlendi. Başta polisimiz ve halkımız olmak üzere hep beraber bu darbe girişimi geri püskürtüldü. Gün birlik olma günüdür. Birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız. Türk milleti ve Mustafa Kemal’in çocukları olarak Türkiye’de yaşıyoruz ve ülkemize sahip çıkmalıyız” dedi.
Dekan Vekili Gürsel: ’’Dileğimiz adalet bilinci yüksek hukukçular yetiştirmek’’
Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Meltem Kutlu Gürsel ise, fakültenin Türkiye’nin üçüncü Hukuk Fakültesi olarak 35 yıl önce Karataş’ta kurulduğunu belirterek, sırasıyla Alsancak ve Buca’da eğitim faaliyetlerini sürdürdükten sonra bugünkü binaya kavuştuklarını ifade etti. Prof. Dr. Gürsel, bugüne kadar 10 bin 900 öğrenciyi mezun ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Fakültemizin açılış töreni 18 Temmuz 2016 günü yapılacaktı. Ancak ülkemizin içinden geçtiği zor ve olağanüstü süreç nedeniyle yeni binaya geçme mutluluğumuz bugüne kaldı. Ancak bu sürecin hukuk, adalet, yargı kavramları konusunda toplumu düşünmeye sevk ettiği de bir gerçektir. Hukuk Fakülteleri devletin üç erkinden biri olan Yargı’ya insan unsuru yetiştiren kaynaktır. Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin niteliklerinden hukuk devleti ile demokratik rejim arasında karşılıklı bir bağ vardır. Hukuk devleti laikliğinde güvencesidir. Bu nitelikler tüm kurum ve kuruluşlarında niteliğidir. Atatürk’ün dediği gibi, ‘Adliye gücü bağımsız olmayan bir ulusun devlet halinde varlığı kabul olunamaz’. Dileğimiz her türlü donanıma sahip binamızda, çağdaş, vatansever, ulusal değerlerin bilincinde olan, insana değer veren, dünyadaki gelişmeleri izleyen, sorgulayan, sağlıklı düşünen, adalet bilinci yüksek hukukçular yetiştirmektir” dedi.
Yeni binada neler var?
Yeni Hukuk Fakültesi binası, 26 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde 270 kişilik 6 adet anfi, 165 kişilik 9 adet sınıf, 99 kişilik bir sınıf, 50’şer kişilik 4 bilgisayar odası, 165 kişilik 1 adet konferans salonu, 2 adet seminer odası ve 1 mahkeme salonundan oluşuyor. Açılış sonrası törene katılanlar yeni binayı gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.