Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doktora mezunları cübbelerini giydi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı ilk doktora mezunlarını verdi.Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ilkleri yaşamaya devam ediyor. İktisat Bölümü Konferans Salonu’nda düzenlenen doktora tez jüri...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2017 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2017 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doktora mezunları cübbelerini giydi

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı ilk doktora mezunlarını verdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ilkleri yaşamaya devam ediyor. İktisat Bölümü Konferans Salonu’nda düzenlenen doktora tez jüri savunmasında, Öğr. Gör. Yüksel Okşak, Arş. Gör. Eda Özen ve Tufan Sarıtaş doktor unvanı aldılar. Mezunlara cübbelerini Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Jüri Başkanı Prof. Dr. Kemal Yıldırım ve tez danışmanları Prof. Dr. Cüneyt Koyuncu giydirdi.

Savunma sınavı sonrasında düzenlenen törene katılan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Üniversitenin yükselmeye, insana, topluma ve ülkemize değer katmaya devam ettiğini belirterek, “Bugün yoğun çalışmalarının neticesinde savundukları tezleriyle akademik kariyerlerinde önemli bir adım atan bu üç kardeşimizi tebrik ediyorum” dedi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin yaptığı çalışmalarla ve yatırımlarla bölgesine örnek olduğunu belirten Taş; bundan sonra gelişen ve büyüyen akademik kadrosuyla üniversitenin çok daha ileri noktalara gelecek” dedi.

Her üç mezun öğrencinin de danışmanı olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Koyuncu, üç öğrencisinin de önemli çalışmalara imza attığını ve kendilerini gururlandırdıklarını belirterek; “Ayrıca güzel bir ilki yaşattılar. Üçü de aynı anda mezun oldular. İlaveten İktisat Anabilim Dalımızın da ilk mezunları oldular. Ben kendileriyle çalışmaktan çok keyif aldım. Bundan sonraki kariyerlerinde kendilerine başarılar diliyorum. Aynı zamanda kıymetli vakitlerini ayırarak bugün aramızda olan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İbrahim Taş’a, Jüri Başkanımız Sn. Prof. Dr. Kemal Yıldırım hocamıza, Doç. Dr. Ethem Esen ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şengür hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Oktay Selim Karaca ise, öğrencilere akademik alanda başarı dileklerini ileterek “Bu genç kardeşlerimiz Enstitümüzün ikinci doktora mezunları oldular. Bu nedenle çok anlamlı bir gün yaşıyoruz” dedi.

Doktora tez savunmalarına jüri üyesi olarak Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Yıldırım, Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ethem Esen, Osmangazi Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şengür üniversite dışından katılırlarken; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyelerinden İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mevlüdiye Şimşek, İktisat bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı İşcan, İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Tezer, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Ayata, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Ercan ve İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Çelik jüri üyeleri olarak katıldılar.

Program öğrencilerin ve akademisyenlerin hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.