Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğa Okulları Öğrencileri İş Dünyasının Liderlerini Bir Araya Getirdi

“Yeni Nesil Eğitimin” öncü kuruluşu Doğa Okulları lise düzeyine indirgenmiş üniversite MBA modeli ile fark oluşturmaya devam ediyor.Her yıl Nisan ayında düzenlenen ve geleneksel hale gelen, iş dünyasının önde gelen isimlerinin bir araya...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Yeni Nesil Eğitimin” öncü kuruluşu Doğa Okulları lise düzeyine indirgenmiş üniversite MBA modeli ile fark oluşturmaya devam ediyor.
Her yıl Nisan ayında düzenlenen ve geleneksel hale gelen, iş dünyasının önde gelen isimlerinin bir araya geldiği t-MBA Zirvesi bu yılda büyük yankı uyandırdı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen zirveye, Doğa Okulları Kurucusu Fethi Şimşek, Doğa Okulları CEO’su Bünyamin Çelikten’in yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Coca-Cola Türkiye CEO’su Burak Başarır, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Pearson Türkiye Ülke Müdürü Özhan Toktaş konuşmacı olarak katıldı.
Doğa Okulları’na özgü, dünyanın örnek aldığı eğitim modeli haline gelen t-MBA ile öğrenciler, Veri Madenciliği, İnsan Kaynakları, Ekonomi ve İletişim derslerinde de öğrenim görerek farklı kazanımlar elde ediyor. Derslerde öğrendiklerini sahada uygulama fırsatı bulan Doğa Okulları öğrencileri, t-MBA Zirveleri sayesinde ekol isimlerden iş dünyasına dair tecrübeler ediniyor.
Açılış konuşmasını yapan Doğa Okulları CEO’su Bünyamin Çelikten bugünün değil yarının dünyasına bireyler yetiştirdiklerini belirterek, geleceğin iş dünyasına hazır, kendine güveni olan, staj ve projelerle öğrendiklerini deneyimleyen mezunlar yetiştirdiklerini belirtti.
Çelikten, sözlerini şöyle sürdürdü: “21. yüzyılın iş dünyası; hayatın her alanında teknolojiye hâkim, özgüveni yüksek, içerik üreten, mesleğinin yanı sıra ticari yönetim vizyonuna sahip gençlerle çalışmak istiyor. Bu doğrultuda yine yapılmayanı yaparak okulumuzun t-MBA meclis öğrencileri kendi dijital ayak izlerini oluşturmasını istedik. t-MBA derslerini alan öğrencilerimize ileride avantaj sağlayacak, bir platform oluşturduk. Öğrencilerimiz blog için içerik üretiyorlar, iş dünyasına yönelik fikirleri paylaşıyorlar. Blog onlara aynı zamanda iş hayatına dair nasıl içerikler oluşturacaklarına dair refleksler kazandırıyor. Sonra bu arkadaşlarımız makaleler oluşturmaya başladılar. 3 yıl boyunca böyle bir alanı kullanan öğrencinin dijital geçmişi araştırıldığında karşılarında ki kişiyi nasıl etkileyeceğini tahmin bile edemezsiniz. İşte Doğa Okulları’ndan mezun olan öğrenciler bir kâğıt CV ile değil “Dijital Ayak İzi” ile iş hayatına merhaba diyecek.”
Doğa Okulları öğrencilerinin aldığı eğitimin önemini vurgulayan Çelikten, ‘’Bizim esas gurur duyduğumuz sizlersiniz. Sizler, geleceğin liderlerisiniz. 9. Sınıftan itibaren aldığınız t-MBA eğitimi ile sadece Türkiye’de değil dünyada istediğiniz üniversiteye gidebilecek bilgi ve donanımı kazanıyorsunuz. Bu sene Harvard Ünirversitesi’ni bitirecek olan mezun ettiğimiz öğrencimiz dünyanın sayılı ünversitesine kabul görmesinde en büyük etkenin t-MBA diplomasının olduğunu söyledi. Üniversitenin de ötesinde iş hayatında da sizi farklı noktaya taşıyacak yeterliliği kazanıyorsunuz. Sizi hayata 1-0 değil, 4-0 önde başlatacak donanımla yetişiyorsunuz’’ dedi.
Pearson Türkiye Ülke Müdürü Özhan Toktaş da, geleceğin dünyasına hazırlanan öğrencilerin ne gibi niteliklere sahip olması gerektiğini anlattığı konuşmasında, Dünyada yaşayan 7 milyar insanın 3 milyarının bir işe sahip olmak istediğini, ancak sadece 1.2 milyar kişiye yetecek iş bulunduğunu belirtti.
Toktaş, şunları söyledi: ‘’Artık iş yapma tarzları değişiyor. Daha önce hiç duymadığımız yeni meslekler ortaya çıkıyor. Bu yeni mesleklere sahip olabilmek için yeni yetkinlikler, yetenekler geliştirmeniz gerekiyor. Buradaki gençlerin 3’te 2’si iş hayatına atıldığında şu an henüz var olmayan mesleklerde çalışacak. Buna hazırlıklı olmalıyız. Dünyada artık “veri üretimi” kavramı diye bir olgu var. En önemlisi teknolojiyi kavrayan, takip eden ve içerik üreten bireyler olmalısınız. Bilgi üretme, ekip içinde çalışabilme, yaratıcılık gibi yeteneklerin öğrenim hayatı boyunca çocuklara kazandırılması lazım. İşte t-MBA tam da bunu yapıyor. Geleceğin dünyasında istenen becerileri geliştirmek için t-MBA eğitim modeli sizler için muazzam bir fırsat.’’
9. t-MBA Zirvesi’nde, Öğrenci Meclisleri Onursal Başkanları olan öğrencilere de plaket sunuldu. Öğrenciler, plaketlerini İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve Doğa Okulları Kurucusu Fethi Şimşek’in elinden aldı.
Öğrencilere İstanbul Valisi Vasip Şahin’in selamlarını ileten Usta, öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek, salonda bulunan gençlere öğrenmeyi bir yaşam tarzı haline getirmeleri tavsiyesinde bulundu. Devlet kademesinde görev yapmanın inceliklerinden de bahseden ve meslek hayatından örnekler veren Usta, ‘’Türkiye’nin 2023 hedefleri varsa, bunlar siz gençlerin sayesinde gerçekleşecek. Sizlere güveniyorum. Sizler Doğa öğrencileri olarak liseyi bitirdiğinizde, aldığınız eğitim nedeniyle hayata diğer arkadaşlarınızdan çok önde başlıyorsunuz. Hepinize başarılar diliyorum’’ dedi.
Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın da, öğrencilere başarısızlıklarından yılmayıp bunları başarıya giden yolda öğrenme fırsatlarına dönüştürmeleri tavsiyesinde bulundu. ‘’Ben bu salona baktığımda lider adayları görüyorum’’ diyen Aydın, şöyle devam etti:
‘’Başarısızlıklar hayatınızı zorlaştırır ama sizleri ümitsizliğe sevk etmemeli. İş hayatında fark yaratıyorsanız varsınız, yoksa sadece birer rakam olursunuz. İnsanların düşünmediğini düşünün. Projelere farklı açılardan bakın. Yapılmayan nasıl yapılabilir diye çözümler yaratın. Ama her şeyden önce iş hayatında başarılı olmak istiyorsanız, önce başarının sizin için ne anlam ifade ettiğini düşünün ve bunun cevabını bulun.’’
Coca-Cola Türkiye CEO’su Burak Başarır, iş dünyasına dair tecrübelerini paylaşarak gençlere şu mesajları verdi:
“Ben meslek hayatıma başladığımdan bu yana her işi severek yaptım. Bu çok önemli. Üretimin yapıldığı fabrikaları da inceledim. Kamyonlarla dağıtıma da çıktım. Böylece işimin her alanını görmüş ve işleyişi öğrenmiş oldum. İnşallah bir gün bu sıralarda oturan sizlerden biri benim koltuğumu alır. Ama önce sizin buna inanmanız lazım. Ben hepinizle gurur duyuyorum.’’
Zirvede konuşan Doğa Okulları Kurucusu Fethi Şimşek, sahneye Doğa Okulları Çamlıca Kampüsü 9. Sınıf Öğrencisi olan oğlu Sait Emre Şimşek ile birlikte çıktı.
Eğitim sektöründe birçok farklılığa imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirten Doğa Okulları Kurucusu Fethi Şimşek, kariyer hayatında başarı için öğrencilerin rol modellerini takip etmelerini, onlarla tanışıp fikir alışverişi yapmalarının büyük önem taşıdığını söyledi. Doğa Okulları’nın asıl sahibinin öğrenciler olduğunu belirten Şimşek, gençlerin geleceğinin çok önemli olduğunu vurguladı.
İş dünyasına yön veren isimlerle bir araya gelerek bilgi alışverişi yapan öğrenciler, böylece lise yıllarında önemli bir deneyim yaşadılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.