Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da LYS Heyecanı

Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) heyecanı yaşandı. Sabah saatlerinde çocuklarını sınava girecekleri okullara bırakan veliler, türbelere giderek, dua etti. Sınavdan çıkan öğrenciler, tarih sorularının...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da LYS Heyecanı
Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) heyecanı yaşandı. Sabah saatlerinde çocuklarını sınava girecekleri okullara bırakan veliler, türbelere giderek, dua etti. Sınavdan çıkan öğrenciler, tarih sorularının zorluğundan yakındı. Bir öğrenci, zaten üniversite okuduğunu anlatarak, bu sınava adrenalin olsun diye girdiğini belirtti.
LYS Sosyal Bilgiler Oturumu, Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır’da da yapıldı. Sabah saatlerinde aileleri ile birlikte sınava girecekleri okullara gelen üniversite adaylarının heyecanları gözlerinden okundu. Öğrenciler, hava sıcaklığının 32 derece olduğu kentte 135 dakikalık sınavda terk dökerken, bazı veliler okul bahçelerinde çocuklarını bekledi, bazıları ise türbelere giderek, çocuklarının kariyerlerini belirleyecek sınavda başarılı olmaları için dua etti.
“BİZ DE HEYECANLIYIZ”
Çocuğunu okula bıraktıktan sonra Sur ilçesindeki Hazreti Süleyman Camii’ne gelerek, dua eden Mürşit Binici, “Çocuğum sınava girdi. Çocuğumun başarılı olması için Hazreti Süleyman Camii’ne geldik. Duada bulunduk. Çocuğum sınava evde kendi çabalarıyla hazırlandı” dedi.
Yeğenini sınava bırakan Mehmet Çelik de yeğeninin sınavı kazanabilmek için yıl boyunca çalıştığını belirterek, kendisinin de en az yeğeni kadar heyecanlı olduğunu anlattı.
Kızının sınava girdiğini aktaran Hicran Karaman ise, “Biz de heyecanlıyız. Zaten çocukların heyecanını anlatmak, onların kendi içinde yaşadığı şeyi yaşamamız imkansız. Biz veliler olarak hayatlarını kurtaracaklar diye beklentideyiz. Heyecanlıyız. Hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.
ADRENALİN OLSUN DİYE SINAVA GİRDİ
Sınavdan çıkan öğrenciler ise en çok tarih sorularının zorluğundan yakındı. Psikoloji Bölümü öğrencisi olduğunu ancak yine de sınava girdiğini anlatan Berfin Zelal Kabak, soruların genel olarak kolay olduğunu ancak tarih sorularının kendisini zorladığını ifade etti. Kabak, sırf adrenalin yaşamak için sınava girdiğini anlatarak, “Bilgi ağırlıklı sorular çoğunluktaydı. Tarih zorladı biraz. Psikoloji okuduğum için o soruları rahatlıkla cevaplayabildim” dedi.
“TARİH SORULARI ZORLADI”
Eşit ağırlık öğrencisi olduğunu aktaran Rengin Tekin de tarih sorularında zorlandığını dile getirerek, “Direk bilgiye dayalı bir sınavdı. Onun dışında coğrafya ve felsefe kısımları çok kolaydı bence. Bu sınava öylesine girdim. İstediğim fakülte için de önemli olmayan bir sınavdı. Yarınki sınav için heyecanımı alsın diye önceden bir hazırlık olarak girdim ben bu sınava” şeklindeki konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.