Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DİSMEK’ten 416 kadın faydalanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edinme Kursları (DİSMEK), kapsamında kentte istihdamı artırmak ve kalifiyeli eleman yetiştirmek amacıyla 16 farklı branşta açtığı toplam 519 kişinin eğitim gördüğü kurslardan 416 kadın...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DİSMEK’ten 416 kadın faydalanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Edinme Kursları (DİSMEK), kapsamında kentte istihdamı artırmak ve kalifiyeli eleman yetiştirmek amacıyla 16 farklı branşta açtığı toplam 519 kişinin eğitim gördüğü kurslardan 416 kadın faydalanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, istihdama katkı sunmak ve kalifiyeli eleman yetiştirmek amacıyla açtığı kurslarda eğitimler devam ediyor. İŞKUR ve Diyarbakır Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan tekstil eğitimi altında düz dikiş makineciliği ve düz dar etek dikimi, ahşap süsleme ve boyama, autocad, cam füzyon, rölyef, saça geçici ve kalıcı şekil verme, cilt bakım ve temel makyaj, aşçı çıraklığı, pasta çıraklığı, F klavye bilgisayar, yağlı boya ve karakalem resim, kilim dokumacılığı, bilgisayar işletmenliği, bilgisayar destekli muhasebe, İngilizce ve katı sıvı yakıtlı kalorifer ateşçiliği kurslarından toplam kadın ile erkek olmak üzere 519 kişi faydalanıyor.

Kadınlar DİSMEK’e yoğun ilgi gösteriyor

Mesleki açıdan teorik ve pratik eğitimlerin verildiği DİSMEK’e kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. 16 farklı branşta Sümerpark Ortak Yaşam Alanı, Ben u Sen ve Yeniköy Çamaşır Evleri’nde sabah ile öğleden sonra gerçekleşen karma eğitimlerden 416 kadın faydalanıyor. Tekstil eğitimi adı altında açılan düz dikiş makineciliği ve düz dar etek dikiminden 75, ahşap süsleme ve boyama 29, autocad 13, cam füzyon 10, rölyef 15, saça geçici ve kalıcı şekil verme 44, cilt bakım ve temel makyaj 30, aşçı çıraklığı 13, pasta çıraklığı 49, F klavye bilgisayar 12, yağlı boya ve karakalem resim 17, kilim dokumacılığı 20, bilgisayar işletmenliği 44, bilgisayar destekli muhasebe 12 ve İngilizce kurslarından 33 olmak üzere toplam 416 kadın eğitimine devam ediyor.

Sanat kurslarında 71 kadın eğitim görüyor

Kadın ve erkek toplam 88 kişinin eğitim gördüğü, daha çok hobi amaçlı açılan aynı zamanda meslek edindirme özelliği bulunan ahşap boyama ve süsleme, karakalem ve yağlı boya resim, cam füzyon ve rölyef kurslarından 71 kadın faydalanıyor. Açılan 16 kurstan sadece katı sıvı yakıtlı kalorifer ateşçiliğine başvuruda bulunmayan kadınlar, 75’ten fazla tekstil eğitimi adı altında açılan düz dikiş makineciliği ve düz dar etek dikimi kurslarında eğitim görüyor.

MEB onaylı sertifika

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 16 farklı branşta açtığı kursları başarıyla tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor. İŞKUR ile işbirliği yapılarak açılan saça geçici ve kalıcı şekil verme, aşçı çıraklığı, düz dikiş makineciliği ve kilim dokumacılığı kurslarında eğitim gören toplam 114 kadın eğitime devam ettikleri günler baz alınarak günlük 20 TL ücret almaya hak kazanıyor ve ayrıca kadınların sağlık sigortaları yatırılıyor.

Kadınlar ve çocukları aynı anda eğitim görüyor

DİSMEK kapsamında eğitim gören kadınların çocukları da Sümerpark Ortak Yaşam Alanı, Benu Sen ve Yeniköy Çamaşır Evleri’nde bulunan oyun odalarında ağırlanıp eğitim görüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.